ROKOMET, 1. SRL, Liga za obstanek 9. krog:
Dober prvi, slab drugi polčas
Ribnica – Jeruzalem 37 : 26 (18 : 19)
Ribnica:
Klarič (4 obrambe), Perovšek (8 obramb – 2 x 7m); Markovič 4, Jamnik 6, Omahen, Zobec, Grebenc, Rutar 5, B. Nosan 6, M. Nosan 4, Pucelj 4, Batinič 3 (2), Čemas 3, Košmrlj 2. Trener: Mustafa Torlo
Jeruzalem: Belec (8 obramb), Žuran (3 obrambe); Hrupič, Rajšp 3, Kirič, Žmavc 4, Radujković 2, Čudič 7 (3), Gregorc 6, Hebar, Levanič, Kljajič 2, Mesarić 2. Trener: Saša Prapotnik
Sedemmetrovke: Ribnica 2/2; Jeruzalem 5/3.
Izključitve: Ribnica 12; Jeruzalem 4 minute.
Igralec tekme: Blaž Nosan (Ribnica).
Jeruzalemu na zadnjem gostovanju v Ribnici ni uspelo zabeležiti novih točk. Gostitelji so bili za razred boljši v 2. polčasu, ki so ga dobili z delnim izidom kar 19 : 7. V 1. polčasu sta se ekipi neprestano izmenjavali v vodstvu. Pa so najprej Ribničani v 2. minuti povedli s 3 : 0, dobrih deset minut kasneje je vodil že Jeruzalem 8 : 11. V 25. minuti so znova povedli varovanci trenerja Mustafe Torle s 17 : 15, zaključek 1. polčasa pa je pripadel Vinarjem, ki so na odmor odšli z vodstvom 18 : 19. Prvi sedem minut 2. polčasa je že dalo slutiti, da se gostom ne obeta nič dobrega. Ribnici je uspela lepa serija 6 : 0 za vodstvo s + 5, 24 : 19. Četi trenerja Saša Prapotnika se je v obdobju od 48. do 54. minute še drugi mrk v 2. polčasu. Ribničanom je pri izidu 29 : 24 spet uspela serija z delnim izidom 6 : 0 in prednost domačinov je narasla na visokih + 11, 35 : 24. Visok poraz oslabljenega Jeruzalema po slabem 2. polčasu je bil neizbežen. Z zmago so si Ribničani praktično že zagotovili končno 7. mesto v državi, na drugi strani Vinarje v sredo 22. maja ob 19.00 uri na Hardeku čaka tekma z izolo, kjer bi zmaga Ormožane popeljala do končnega 9. mesta.
IZJAVE:
Mustafa Torlo (trener Ribnice): V 1. polčasu smo se iskali predvsem v obrambi, v drugem pa je celotna ekipa delovala dovolj homogeno za visoko in zasluženo zmago.
Saša Praprotnik (trener Jeruzalema): Dokler smo imeli moči smo se še kar dobro držali. Žal se v nadaljevanju nismo znašli. Zabredli smo v napake, gostitelji so nas skontrirali in točki sta zasluženo ostali doma. V zadnjem krogu bomo lovili zmago nad Izolo, ki nas vodi do končnega 9. mesta. V vseh desetih letih odkar nastopamo v elitni druščini še nismo bili slabše uvrščeni od 9. mesta in tudi letos si želimo enako.

ROKOMET, 1. B SRL, 22. krog:
Zmaga za obstanek v ligi
Velika Nedelja Carrera Optyl – Grča Kočevje 34 : 31 (16 : 14)
Velika Nedelja Carrera Optyl:
Zorec, Majcen 4, Kaučič 2, Hanželič 5, Horvat 7, Bezjak, Veselko 1, Bračič 2, Preac 10 obr. – 1x7m, Ivančič 5, Špindler, Kukovec 1 obr.- 1x7m, Lorenčič, Zemljič, Hojžar. Trener: Bojan Munda
“Tak pa je konec”
Res je konec sezone, v kateri rokometaši Velike Nedelje Carrera Optyl niso blesteli. Glavni cilj je vseeno dosežen, saj so si varovanci trenerja Bojana Munda in pomočnika Robija Mesareca zagotovili obstanek med 1B ligaši. V zadnji tekmi so premagali direktnega konkurenta in tekmovanje končali na 9. mestu. Da se v soboto pri Veliki Nedelji dogaja nekaj velikega, je bilo čutiti ves konec tedna. Med športnimi navdušenci je bilo prisotna samo ena stvar, in sicer tekma rokometašev v soboto zvečer. Temu primeren je bil tudi obisk navijačev, saj je bila dvorana polna do zadnjega kotička. Pomembnosti tekme so se zavedali tudi na RZS in poslali (izžrebali) izkušen sodniški par ter delegata.
Tekmo so bolje začeli gostje in bili v rezultatski prednosti, saj so vodili do 15. minute. Ko so domači končno zaigrali nekoliko bolje v obrambi, je bil pogled na semafor takoj prijetnejši, saj so povedli za dva zadetka in prednost uspešno branili do konca polčasa.
Tudi v drugem polčasu so domačini bili v rezultatski prednosti dveh zadetkov vse do 40. minute, nato pa so nekoliko dodali plin in počasi višali prednost, ki je v 49. minuti znašala 29:23. Gostje nikakor niso mogli zadeti iz igre, vendar so zadetke dosegali s sedemmetrovk. Ampak tudi pri tem niso bili najbolj natančni oziroma sta domača vratarja obranila vsak po en strel. Svojo prvo obrambo pri članih je dosegel kadet Uroš Kukovec, ki je obranil strel s 7 metrov izkušenemu Leonu Mikulinu. Sledilo je obdobje raztrgane igre domačih, ki so z mislimi verjetno bili že na koncu tekme, kar so izkoristili gostje in se v 55. minuti približali na zaostanek 30:28. V zadnjih 5 minutah je domača ekipa ob vrhunski podpori s tribun ponovno zaigrala zelo zbrano in tekmo na veliko veselje navijačev uspešno pripeljala do zmage 34:31 in do tako željenega obstanka.
Veselje po tekmi je bilo kratkotrajno, saj je slovo od aktivnega igranja napovedal motor Velikonedeljčanov Dejan Ivančič. Šampanjec, ki ga je odprl po tekmi, je podelil s soigralci in navijači. Ob Dejanovi odločitvi je bilo rosno marsikatero oko, vendar je njegovo odločitev potrebno spoštovati, saj je povedal, da je preveč obremenjen s službo, gradnjo hiše in še marsičem. Svojo športno pot bo nadaljeval kot sodnik, saj z bratom Igorjem tvorita enega najboljših sodniških parov v Podravju. Kot izkušenega igralca, ki se počasi bliža letom, ko bo lahko zaigral kot “veteran”, so v svoje vrste povabili tudi Velikonedeljski Old Bulsi in v prihodnosti lahko upravičeno pričakujemo Dejanovo vrnitev v zeleni dres.
Vir: Janko Meško (RK Velika Nedelja).

ROKOMET, Final 4, kadeti (letniki 1996 in mlajši):
Kadeti Jeruzalema bronasti

Rokometni klub Jeruzalem in mesto Ormož je razveselila novica, da so kadeti na zaključnem turnirju v Celju osvojili tretje mesto v državi. Z odličnimi predstavami je daleč najmlajša zasedba Final 4 bila zelo blizu še višji uvrstitvi, a so se zatresle roke v najpomembnejših trenutkih tekem proti Cimosu (poraz 24 : 26) in Celju (remi 26 : 26). Na obeh tekmah so Jeruzalemčki bili le za las ob zmagi. V tekmi proti Trimu so Ormožani z odlično predstavo v obrambi premagali žilavega nasprotnika (zmaga 22 : 15). Državni prvaki so postali Celjani, Koprčani so osvojili drugo, Ormožani tretje in Trebanjci četrte mesto. Iz vrst Jeruzalema je Rok Cvetko z 22 zadetki bil najboljši strelec, Tomaž Cvetko pa naj vratar turnirja. Več v naslednjih dneh.

Kadeti Jeruzalema so osvojili bronasto kolajno v državi, kar si pred začetkom sezone ni upal napovedati prav nihče.