Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 16. 5. 2013 do 7:00 ure dne
17. 5. 2013 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK, 16. 5. 2013

Ob 21:30 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije izven naselja Šalovci, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodoval osebni avtomobil. Voznici smo izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21:37 uri so na območju naselja Žerovinci ustavili voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Voznik je ob pravilni uporabi alkotesta napihal 0,69 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in zoper njega sledi obdolžilni predlog zaradi kršitev določil Zakona o prevozih v cestnem prometu.

Napoved aktivnosti za prihajajoči vikend:

Tekom prihajajočega vikenda bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na območju Policijske postaje Ormož in sicer bodo poostreno preverjali prisotnost alkohola med udeleženci v cestnem prometu .

Še vedno (od 6. do 30. maja 2013) na območju R Slovenije potekajo aktivnosti za večjo varnost kolesarjev v cestnem prometu. Kolesarji spadajo med šibke udeležence v cestnem prometu in so poleg pešcev najbolj ogrožena kategorija udeležencev v cestnem prometu. Kolesarji so pogosto žrtve nesreč zaradi neustreznega ravnanja voznikov motornih vozil, predvsem zaradi izsiljevanj prednosti in neprilagojene hitrosti. Več kot polovica prometnih nesreč pa se zgodi zaradi napak ali neustreznega ravnanja kolesarjev, najpogosteje zaradi neupoštevanja pravil o prednosti ter nepravilne strani in smeri vožnje.

Navedene trditve se potrjujejo tudi na območju PP Ormož, saj smo v tem času zabeležili prometno nesrečo z hudimi telesnimi poškodbami v kateri je bila udeležena kolesarka. Ker ugotavljamo, da so prav kolesarji pogosto udeleženi v prometu pod vplivom alkohola bomo prav temu segmentu prometne varnosti v nadaljevanju posvetili še večjo pozornost.
PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in
Edvard Cvetko, komandir, višji policijski inšepktor II