Naslovna slika: MOZARTI – Godba na pihala SREDIŠČE OB DRAVI

V sosednjih občinah Središče ob Dravi in Sveti Tomaž sta danes (sobota) popoldne potekala pustna karnevala. Kot vedno so ju spremljali številni obiskovalci, a tudi število karnevalskih skupin je na veselje organizatorjev bilo na obeh karnevalih zadovoljivo, da ne govorimo o izvrnosti mask in sporočilnosti.

Na obeh karnevalih so najboljše pustne skupine tudi nagradili:
V Središču ob Dravi so nagrade podelili v štirih kategorijah. Med vrtci so prvo mesto osvojile Muce copatarice iz Vrtca Kog, drugo mesto so osvojili Pravljični junaki, tretje mesto pa Junaki iz risank, oboji iz vtca Navihanček Središče ob Dravi. Med šolskimi skupinami so zmagale ekipe domače osnovne šole. Prve so bile Cvetlične vile in vrtnarji 2.razreda, drugi Središki vijaki iz 4. razreda ter tretji Kitajski zmaj iz 6. razreda Osnovne šole Središče ob Dravi.
Med skupinami brez vozil so zmagale Zdrave prleške karuze Turističnega podmladka Središče ob Dravi, drugi so bili Pajki iz Lovrenca na Dravskem polju, tretji pa M&M bomboni iz Središča ob Dravi. Med skupinami z vozili so zmagali Kmeti iz Šalovcev, drugi so bili Združeni cigoni in Bio-energo-elektro-termo plinarna iz Obreža, tretja pa Naša domača klinika iz Pušencev.

Na pustni povorki pri Svetem Tomažu so šolskim skupinam podelili enkovredne nagrade. Med odraslimi skupinami pa so prvo mesto osvojile Mravljice iz Sodincev, druge so bile Papige iz Juršincev, tretje mesto pa sta si razdelili dve skupini in sicer Kurja farma iz Koračic in Pande Društva prijateljev mladine iz Svetega Tomaža.