PETEK 26. 6. 2020

Ob 14:26 uri smo bili obveščeni o tatvini motorne kosilnice znamke Gorenje Muta v naselju Sejanci.

Ob 15:50 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču pri trgovskem lokalu v Ormožu.

Ob 17:11 uri smo bili obveščeni o težavah pri prodaji/nakupu vozila v prostorih avto centra v Ormožu.

Ob 22:14 uri smo bili obveščeni o pojavu sumljivih oseb na območju Središče ob Dravi. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za sedem oseb državljanov Sirije, katere so ilegalno prestopili državno meje. V nadaljnjem postopku so tujci zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom v Ljublajni.

SOBOTA 27. 6. 2020

Ob 05:23 uri so policisti pri varovanju državne meje na območju Središče ob Dravi opravili postopek z osebo, za katero je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Afganistana in je tekom noči ilegalno prestopil državno mejo. Oseba je bila po zaključenem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Ob 20:36 uri smo bili obveščeni o poškodbi parkiranega osebnega avtomobila na parkirnem prostoru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z motornim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljal.


NEDELJA 28. 6. 2020

Ob 14:51 uri je patrulja na regionalni cesti v naselju Pavlovci, vozniku trikolesnika, začasno odvzela vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Ob 20:00 uri smo bili s strani občana obveščeni o vožnji osebe brez vozniškega dovoljenja. Patrulja na kraju ni ugotovila kršitve, ker je domnevni kršitelj upravljal traktor izven javne površine – na svojem travniku.

PONEDELJEK 29. 6. 2020

Ob 8.30 uri smo na podlagi Odredbe Okrajnega sodišča Ormož privedli osebo na zaslišanje.

Ob 8:30 uri smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v Podgorcih, kjer je sosed žalil soseda ter njegovo ženo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 9:20 uri smo na območju občine Sveti Tomaž sprejeli naknadno prijavno kršitve javnega reda in mira. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Ob 12:00 uri smo na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja » Nevestno delo v službi«.

Ob 13.09 uri smo v naselju Jastrebci zavarovali kraj prometne nesreče III. kategorije med voznikom mopeda in voznikom traktorja. Voznik mopeda je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v traktorski priključek in se pri tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom odpeljan v splošno bolnico Ptuj. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14:47 uri smo bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila in sicer je vozniku v naselju Dobrovščak zaradi neurja padla veja na vozilo in ga poškodovala.

Ob 21:00 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal izven vozišča pri tem pa ni nastala materialna škoda na vozilu ali cestni infrastrukturi, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:13 smo bili obveščeni o kršitve javnega reda in miru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gost razgrajal in grozil zaposlenemu, pred prihodom patrulje na kraj pa je odšel iz kraja. Okrog 20:36 se je kršitelj na kraj vrnil s traktorjem ter grozil, da bo poškodoval lokal in ga zažgal ter se pred prihodom patrulje odpeljal iz kraja. Zatem pa se je ob 22:36 uri ponovno vrnil na kraj ter nadaljeval s grožnjami tam zaposlenim. Policisti so na kraju kršitelja prijeli ter zoper njega odredili pridržanje do iztreznitve. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, mu je bil izdan plačilni nalog. V nadaljevanju pa je bilo sprejetih več ovadb za kaznivo dejanje »Grožnja« in kaznivo dejanje »Poškodovanje tuje stvari«. Po vseh zbranih obvestilih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 6.00 uri so policisti na glavni cesti iz Središča ob Dravi proti Ormožu zaustavili vozilo poljskih registrskih tablic, v katerem so bili 4 osebe, 2 državljana Ukrajine in 2 državljana Vietnama. Zaradi suma ilegalnega prehoda državne meje, so bili vsi pridržani in so v postopku ugotavljanja okoliščin ilegalnega prehoda državne meje.

TOREK 30. 6. 2020

Ob 6:13 uri smo na glavni cesti izven naselja Hum pri Ormožu zaustavili osebni avtomobil, v katerem voznik in sopotnik državljana Ukrajine ter dva državljana Vietnama, za katera je bilo med postopkom ugotovljeno, da sta predhodno na območju Središča ob Dravi ilegalno prestopila držano mejo. Zoper oba državljana smo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju in je zoper njiju bil odrejen pripor, državljana Vietnama pa smo po končanem postopku na mejnem prehodu Središče ob Dravi izročili hrvaškim varnostnim organom.

SREDA 1. 7. 2020

Ob 8:14 smo v Ormožu obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila.

Ob 13:06 smo bili napoteni v Pršetince, kjer smo obravnavali povoženje divjadi.

Ob 18:10 smo v naselju Središče ob Dravi prijeli dva tujca, državljana Alžirije ter državljana Maroka. Po končanem postopku bosta vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Napoved aktivnosti za četrtek 2. 7. 2020:
Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

V obdobju od 29. 6. do 12. 7. 2020 bomo izvajali poostrene aktivnosti na področju nadzora nad vozniki enoslednih vozil.

Pripravili policisti PP ORMOŽ