ROKOMET, NLB leasing liga; 7. krog Lige za obstanek:
Dan D za ormoške rokometaše

Rokometaše v NLB leasing ligi čakajo še štirje krogi. Prvenstvo, ki je letos raztegnjeno do onemoglosti se bo namreč končalo šele 26. maja. Takrat bodo Vinarji iz Ormoža na Hardeku v 10. krogu Lige za obstanek gostili novomeško Krko. Ta vikend je pred rokometaši Jeruzalema tekma proti Šmartnemu, ki že lahko da dokončen odgovor o ekipi, ki bo obstala ali izpadla iz elitne lige. Za 100 % potrditev prvoligaškega statusa Ormožani potrebujejo zmago z več kot dvema zadetkoma. Zdaj je namreč že jasno, da se za obstanek borijo le rokometaši Ormoža ter Šmartnega. Izpada so se rešili Izolani, ki so v 6. krogu Lige za obstanek s kar petnajstimi zadetki prednosti (35 : 20) ugnali prav sobotne goste Hardeka, ekipo Šmartnega. Že prej sta si obstanek v ligi priborili ekipi Krke in Ribnice. Trener Vinarjev Saša Prapotnik bo proti Šmartnemu lahko računal na vse rokometaše, saj so zalizane tudi tiste najmanjše poškodbe. Kljub praznikom je ekipa nemoteno trenirala, razen 1. maja, in v ekipi so prepričani, da bodo s svojo predstavo zadovoljili ormoško publiko in dosegli svojo sedmo prvenstveno zmago:” Želim si, da bi fantje končno zaigrali sproščeno in ne v krču, kot smo odigrali večinoma najpomembnejših tekem letošnje sezone. Ter ljubiteljem rokometa na ormoškem dokazali, da so fantje iz pravega testa in da je potrebno verjeti v njih. Stavili bomo na čvrsto obrambo in hitro igro. Če nam bo uspelo združiti ti dve komponenti igre hkrati se bi morali veseliti zmage. O prednosti treh zadetkov za zdaj še ne razmišljamo, verjamem, da bomo zato imeli možnosti med samo tekmo. Pred tekmo s Šmartnim smo se tokrat na treningih veliko bolj ukvarjali z našo lastno igro kot z igro, ki jo goji nasprotnik,” je povedal trener Prapotnik.

Prihod na tekmo so napovedali tudi navijači Ormožani, bivši Gušterji, ki bodo ob tej priložnosti proslavili tudi svoj dvajseti rojstni dan. Skratka dovolj razlogov za ogled tekme med Jeruzalemom in Šmartnim, ki bo na sporedu v soboto 5. maja ob 19.00 uri v Športni dvorani na Hardeku.

Hud boj za vstopnico evropske Lige prvakov
V ligi za prvaka smo letos že zgodaj dobili ime prvaka. To so oz. bodo 26. maja postali rokometaši Gorenja Velenja, ki imajo veliko zalogo točk prednosti pred Celjani in Koprčani. Bo pa zato letos izjemno zanimiv boj za drugo mesto. Drugo mesto v letošnjem prvenstvu v novi sezoni nudi igranje v evropski Ligi prvakov. Liga prvakov je veliki magnet za Celje kot za Cimos, ki je letos ostal tik pred vrati zaključnega turnirja v nemškem Kolnu. Neposredna tekmeca se bosta udarila 19. maja v celjskem Zlatorogu. Zaenkrat na lestvici bolje kaže Pivovarjem, vendar glede na predstave Cimosa v zadnjem času se stvari hitro lahko zasučejo v prid Primorcev. Čaka nas pester zaključek sezone.

Matjaž Brumen in Milorad Krivokapić (RK Cimos Koper) še vedno s svojimi soigralci računata na 2. mesto, ki vodi v evropsko Ligo prvakov

RAZPORED TEKEM MLAJŠE SELEKCIJE RK Jeruzalem Ormož; Športna dvorana na Hardeku:
Petek 4. maj ob 17.20 uri: SDA (letniki 1997): Jeruzalem Ormož Gorišnica – Rudar Trbovlje
Sobota 5. maj ob 11.30 uri: KADETI (letniki 1995 in mlajši): Jeruzalem Ormož Gorišnica – Črnomelj
Nedelja 6. maj ob 10.00 in 11.15 uri: MDA (letnice 1999) + MDB (letnice 2000) DEKLICE: Jeruzalem Ormož – Ptuj
VABLJENI!