PETEK 5. 3. 2021

Ob 13.30 je patrulja na glavni cesti ustavila in kontrolirala voznika osebnega avtomobila. Opravljen je bil hitri test na prepovedane droge, kateri je bil pozitiven. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled v ormoškem zdravstvenem domu. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom po ZPrCP, poslano na okrajno sodišče v Ormožu. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja.

Ob 17.30 je patrulja dvema osebama zasegla posušene rastlinske delce zeleno-rjave barve, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po pridobljeni analizi sledi zoper osebi hitri postopek po ZPPPD.

SOBOTA 6. 3. 2021

Ob 20.55 smo izven naselja Središče ob Dravi prijeli dva državljana Alžirija, za katera je bilo ugotovljeno, da sta prestopila državno mejo na nedovoljen način na območju Središča ob Dravi. Po končanem postopku sta bila vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

NEDELJA 7. 3. 2021

Ob 19.05 je patrulja na javni cesti v Pavlovcih kontrolirala voznico osebnega avtomobila, ki je kršila določila o omejitvi hitrosti. Voznici je bil odrejen preiskus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,38 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznici je bilo odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur, in izdan plačilni nalog po ZPrCP za obe kršitvi. Prepovedana ji je bila nadaljnja vožnja.

Ob 20.50 je patrulja na javni cesti v Trgovišču kontrolirala tujca voznika osebnega avtomobila, ki je kršil določila o omejitvi hitrosti. Vozniku je bil odrejen preiskus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur, in izdan plačilni nalog po ZPrCP za obe kršitvi. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja.

PONEDELJEK 8. 3. 2021

Ob 12.09 smo intervenirali na območju naselja Sveti Tomaž, na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se sprla izven zakonska partnerja.
Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 14.26 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z pobegom na območju Svetega Tomaža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v parkiran osebni avtomobil in s kraja odpeljala. Z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil je bila povzročiteljica izsledena. Predočen ji je bil prekršek. Zoper povzročiteljico sledi hitri postopek z izdajo odločbe prekrškovnega organa PP Ormož.

Ob 15.07 smo bili obveščeni o prometni nesreči I.kategorije v naselju Lešnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila pri srečevanju oplazil nasproti vozeči osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi nepravilnega srečevanja.

Ob 18.59 smo vozniku tovornega vozila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.07 smo vozniku osebnega avtomobila začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je prav tako vozil pod vplivom alkohola. Tudi temu kršitelju smo izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Napoved aktivnosti za torek dne 9. 3. 2021:
– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili policisti PP ORMOŽ