SREDA 12. 3. 2014

Ob 14.49 uri smo na policijski postaji opravili ogled poškodovanega vozila, ki je trčilo v divjad.

Ob 19.08 smo bili obveščeni o tatvini drv v okolici Ormoža. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je šlo za nesporazum med sosedi.


ČETRTEK 13. 3. 2014

Ob 07.15 uri smo v naselju Žerovinci obravnavali kaznivo dejanje tatvine gradbenega materiala. Opravljen je bil ogled kraja dejanja in po končanem zbiranju obvestil sledi kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ob 13.20 uri smo bili obveščeni o plačilu storitve s ponarejenim bankovcem za 50 evrov z Ormožu. Po zbranih obvestilih in dokazih bo na pristojno okrožno državno tožilstvo podana kazenska ovadba.
.
Ob 20.15 uri smo bili, s strani lastnika osebnega vozila obveščeni, da mu je le to, ko ga je parkiral na dvorišču, ušlo po klancu navzdol v bližnji vinograd. Pri tem je v vinogradu nastala materialna škoda za katero pa sta se lastnik vozila in lastnik vinograda sama dogovorila.

Ob 22.55 uri smo bili obveščeni, da je voznik osebnega vozila v naselju Runeč trčil v zajca. Pri tem smo odšli na kraj dogodka in odstopili od ogleda.

Napoved aktivnosti za petek 14. 3. 2014:

V času od 10.3.2014 do 16.03.2014 poteka evropsko usklajen nadzor nad uporabo varnostnih pasov.


Varnostni pas – pripni svoje življenje!

V policiji si prizadevamo, da bi čim več voznikov uporabljalo varnostni pas. Pri najhujših prometnih nesrečah namreč vedno znova ugotavljamo, da bi bile lahko posledice bistveno blažje, če bi vozniki in potniki v vozilu dosledneje uporabljali varnostni pas. Iz tega stališča je »Uporaba varnostnega pasu in zadrževalnih sistemov za otroke obvezna!«

Obveznost pripenjanja nalaga 33. člen Zakona o pravilih cestnega prometa, po katerem se voznika ali potnika, ki ni pripet z varnostnim pasom, kaznuje z globo v višini 120 evrov.

Namen raznih preventivnih akcij in poostrenih nadzorov policije je zmanjšati število mrtvih in hudo telesno poškodovanih oseb v prometnih nesrečah zaradi neuporabe varnostnih pasov ter povečati njegovo uporabo med vozniki in potniki v vseh vozilih.

V mesecu marcu bomo tako tudi policisti PP Ormož med 10. 3. 2014 in 28. 3. 2014 izvajali razne preventivne aktivnosti kakor tudi poostrene nadzore nad pravilno uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov za otroke.