PONEDELJEK 9. 9. 2019

Ob 07.36 uri smo na območju Loperšic izsledili in prijeli 3 državljane Maroka, kateri so nelegalno prestopili državno mejo. Po končanem postopku bodo tujci vrnjeni nazaj hrvaškim varnostnim organom.

Ob 9:30 uri smo hrvaškim policistom izročili 26 tujcev, ki so 8. 9. 2019 ilegalno vstopili v Slovenijo.

Ob 16.10 uri smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilje v družini, ki se je izvajalo v Podgorcih. Po vseh zbranih obvestilih je bil osumljencu odrejen ukrep prepoved približevanja ostalim članom družine. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

Ob 19.35 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Grožnje. Sprejet je bil zapisnik, sledi zbiranje obvestil in nato kazenska ovadba.

TOREK 10. 9. 2019:

Ob 07.52 uri smo v kraju Loperšice prijeli 6 tujcev, državljanov Pakistana. Po končanem postopku bodo tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

10.00 uri smo bili obveščeni o poškodovanju avtobusne postaje v Ivanjkovcih. Opravljen je bil ogled kraja kjer je bilo ugotovljeno, da ne gre za kaznivo dejanje ali prekršek, zato je zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

12.00 uri smo bili s strani občana obveščeni, da se po naselju Trnovci sprehaja večji črni pes, kateri se zaganja na sprehajalce in na njih laja. Ugotovljen je bil lastnik psa. Z njim je bil opravljen razgovor, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali.

Ob 13.00 uri smo obravnavali kaznivi dejanji Poškodovanja tuje stvari in Zatajitve. Evidentirani sta bile kaznivi dejanje. Sledi zbiranje obvestil in nato ustrezna kazenska ovadba.

Ob 15.50 uri smo opravili ogled kraja delovne nesreče v mestu Ormož. Ugotovljeno je bilo, da je delavec pri hoji po gradbenem odru sam padel v globino cca 3 do 4 metre ter se pri tem lahko telesno poškodoval. Tuja krivda je izključena. Opravljen je bil ogled kraja dogodka. Napisano bol poročilo na tožilstvo.

Ob 05.40 smo pri ilegalnem prehodu meje prijeli tri državljane Irana. Osebe so še v postopku.

Ob 06.10 smo dobili v postopek šest državljanov Tunizije, dva državljana Sirije, dva državljana Alžirije in enega državljana Maroka, kateri so pred tem ilegalno vstopili v državo in so bili prijeti na potniškem vlaku proti Ptuju. Osebe so še v postopku.

 Napoved aktivnosti za sredo dne 11. 9. 2019:

Med 14.00 in 20.00 uro bomo izvedli poostren nadzor v cestnem prometu s poudarkom na upoštevanju omejitev hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola.

V času med 13.00 in 22.00 uro bomo opravljali meritve hitrosti z radarjem.

Pripravila: Franc Lesjak višji policist I
in komandir Edvard Cvetko višji policijski inšpektor II

Objavila: Sara Gabor