V nedeljo pozno popoldne je skozi Ormož pritekel tekač Bogomir Dolenc, ki okrog Slovenije teče za dobrodelni namen, in sicer za otroke obolele za rakom. Svoj podvig imenuje »Za male viteze«. Navdušeni Ormožani smo ga z veseljem pozdravili, nekateri tekači in kolesarji pa so ga tudi pospremili kos poti:

Slovenski maratonec, tekač Bogomir Dolenc, je v letošnjem projektu »Okrog Slovenije 2019 – za male viteze«, v 12 dneh obtekel Slovenijo. Tekel je fundacijo Mali vitez, ki zbira finančna sredstva za pomoč otrokom, ki so premagali raka. Gre za športno-dobrodelni projekt, s katerim je Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 kilometrov v 12 dneh. Tekel je po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart projekta je bil 31. avgusta 2019, zaključil pa se je 11. septembra 2019. Bogomir Dolenc je tako v nedeljo, 8. septembra malo pred 18-to uro pritekel v Ormož, kjer so ga dočakali številni navdušeni Ormožani. Sprejem so mu pripravili občina Ormož in JZ za turizem, kulturo in šport, z njim pa so del poti pretekli oziroma prekolesarili člani Športne šole DADA, Atletski klub Ormož in kolesarji pod vodstvom Stanka Bezjaka. Tekač se je za nekaj minut ustavil na Kerenčičevem trgu, kjer ga je pozdravil tudi župan Danijel Vrbnjak. Kljub temu, da je za njim bilo že skoraj 100 pretečenih kilometrov pa je Dolenc nasmejano odgovarjal na mnoga vprašanja in pojasnjeval odločitev za svoj novi tekaški podvig. Že lani je namreč za dobrodelni namen v 42 dneh tekel 42 maratonov.
Do postojanke v Ormožu, se pravi do nedelje, je Bogomir Dolenc na svoji tekaški poti zbral okrog 14 tisoč evrov. Verjeti je, da pa se je v tem času, do cilja nabralo še več donacij. Kot donator se je tako izkazala tudi občina Ormož, kar se je, kot je povedal župan Danijel Vrbnjak takoj zdelo samoumevno. V občini Ormož imamo namreč 7 takšnih otrok, ki se borijo z rakom.
Fundaciji ZA MALE VITEZE se tako lahko pomaga z nakupom kape z napisom »Okrog Slovenije«, ali s SMS donacijami, tako, da na številko 1919 pošljete ključno besedo VITEZ ali VITEZ5 ter tako prispevate 1 ali 5 evrov. Iz Ormoža je Dolenca pot vodila naprej po Prlekiji. V Ivanjkovcih so ga organizirano dočakali šolarji OŠ Ivanjkovci in z njim pretekli ali prekolesarili kos poti proti Ljutomeru…

VEČ v oddaji UTRIP ORMOŽA, 12. septembra ob 20.uri.

Objavila: Sara Gabor