Minulo nedeljo so na Svetinjah blagoslovili nov zvonik in obnovljeno pročelje svetinjske cerkve.
„Stopili smo skupaj in uspelo nam je“, je zapisala Slavica Rajh, predsednica KS Ivanjkovci.
Kajti stošek obnove zvonika in pročelja je znašal kar 50.000 evrov. 14.000 evrov
so zbrali krajani, 2.000 je prispevela župnija, občina Ormož pa je za obnovo namenila 34.000 evrov.
Gradbena dela je opravilo podjetje IGD Holermous Ormož, kleparska dela je opravil Ludvik Lukman s Koga, tesarska Marjan Miško z Dobrave, pleskarska dela pa je opravilo podjetje Jurkovič iz Ormoža.

Notranjost cerkve na Svetinjah ( Foto: Karolina Putarek)

Sicer pa ima svetinjska cerkev dolgo zgodovino. Na mestu, kjer stoji danes cerkev, so že leta 1603 postavili kapelo v čast vsem svetnikom. Pred to kapelo so se ljudje včasih radi ustavljali, pomolili ter nadaljevali svojo pot ali delo. Porodila se je želja, da iz majhne kapele nastane cerkev. Pridni domačini so zavihali rokave, premožni posestniki so darovali dobrine, in začela je nastajati cerkev, ki so jo leta 1730 posvetili vsem svetnikom. Od leta 1730 do leta 1788 je bila podružnica stare župnije Sv. Miklavža in je bila pod patronatom Križniškega reda.
Leta 1788 pa je postala župnijska cerkev Vseh svetnikov, zaradi česar sta župnija in  kraj okoli cerkve tudi dobila ime Svetinje.

V procesiji do cerkve .... (Foto: Karolina Putarek)

Blagoslov novega zvonika in obnovljenega pročelja je opravil murskosoboški nadškof dr. Marjan Turnšek ob spremstvu domačega župnika Jožefa Rajnarja. Oba pa sta potem tudi darovala nedeljsko mašo.

Blagoslov je opravil murskosoboški nadškof dr.Marjan Turnšek (Foto: Karolina Putarek)

Poseben čar nedeljskemu dogodku na Svetinjah je dajal tudi sončen dan, predvsem pa zvoki Ivanjkovske ljudske godbe, ki je s svojim igranjem dočakala številne krajane in mnoge goste od drugod. Med njimi je bil tudi župan občine Ormož Alojz Sok.

Zbranim v pozdrav je zaigrala Ljudska godba Ivanjkovci pod vodstvom Branka Fifnja (Foto:Karolina Putarek)