PONEDELJEK 17. 5. 2021

Ob 8.24 smo bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila na parkirišču pri ormoškem Šparu.

Ob 10.40 nas je ormoški zdravstveni dom zaprosil za asistenco pri hospitalizaciji bolnika.

TOREK 18. 5. 2021

Ob 9.26 smo bili obveščeni o poškodbi prednjih desnih vrat osebnega avtomobila na enem od ormoških parkirišč. Evidentirali smo kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari po členu 220/I KZ-1.

Ob 12.06 smo bili obveščeni o sprožitvi alarma v eni od ormoških bančnih poslovalnic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do napake pri ravnanju ene od zaposlenih oseb.

Ob 19.30 smo v naselju Savci zaustavili voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imel 0.35 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 19.43 uri smo v Ormožu obravnavali kršitev javnega reda in mira, kjer sta se med sabo sprla bivša partnerja. V zvezi kršitve še zbiramo obvestila.

Ob 20.52 smo izven naselja Ormož obravnavali voznico osebnega avtomobila, katera je vozila motorno vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je imela 0.69 mg/l alkohola v izdihanem. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, odrejeno pridržanje po 24 členu Zakonu o pravilih cestnega prometa. Zoper voznico sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Napoved aktivnosti za sredo dne 19. 5. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.), ter spoštovanje Odlokov vlade RS v povezavi z ukrepi za preprečevanje širjenja virusa »Covid-19«.

Pripravili policisti PP ORMOŽ