Policisti Policijske postaje Ormož smo v času od 7. ure dne 2. 3. 2015, do 7. ure dne
4. 3. 2015 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 2. 3. 2015

Ob 11:15 smo bili iz ormoškega zdravstvenega doma obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč oseba, ki je padla na javni površini v Ormožu, ter se pri padcu telesno poškodovala. Zadevo smo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 14:12 smo bili obveščeni o onesnaženju lokalne ceste v naselju Rucmanci. Zadevo smo zaključili s točko v poročilu patrulje.

Ob 14:55 smo v Ormožu s sklepom začasno odvzeti dokument tujcu, kateri na kraju ni plačal izrečene globe.

Ob 15:31 je občan na policijski postaji naznanil kaznivo dejanje goljufije s strani prejšnjega delodajalca. Sprejet je bil predlog za pregon kaznivega dejanja.

Ob 17:00 smo bili obveščeni o motenju oz. prekinitvi seje ormoškega občinskega sveta. Policisti z zbiranjem obvestil niso ugotovili elementov kaznivega dejanja oz. prekrška.

TOREK 3. 3. 2015:

Ob 9.20 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na bencinskem servisu v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zaradi nepravilnega odpiranja vrat parkiranega vozila, drugo vozilo trčilo v vrata vozila, pri čemer je nastala materialna škoda. Vozniku, ki je nepravilno odprl vrata, je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10.30 uri sta policista pregledu zelene meje v nabrežju kanala reke Drave (Mihovci) videla osebo, ki je lovila ribe. Policista v postopku nista zaznala kršitev s področja pristojnosti policije, sta pa s celovito opravo policijskega postopka ugotovila, da oseba lovi ribe brez ustrezne ribiške karte, zato bo zaradi nedovoljenega ribolova osebe, zoper njo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu prekrškovnemu organu.

Napoved aktivnosti za sredo, dne 4. 3. 2015:
– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILI:
Kristijan Dogša, policist I
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir