Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 3. 4. 2024 do 7.00 dne 4. 4. 2024 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

 

SREDA 3. 4. 2024

 

Ob 06.25 so policisti prijeli deset drž. Sirije, kateri so na nedovoljen način vstopili v RS. Tujci so  v postopku podali namero za mednarodno zaščito ter po zaključku postopka bili odpeljani v AD Logatec.

 

Ob 09.35 so policisti prijeli pet drž. Sirije, kateri so na nedovoljen način vstopili v RS. Tujci so  v postopku podali namero za mednarodno zaščito ter po zaključku postopka bili odpeljani v AD Logatec.

 

Ob 15.19 so policisti bili obveščeno o ugrizu psa. Z zbiranjem obvestil je bil ugotovljen lastnik psa, zoper katerega sledi hitri postopek zaradi kršitve ZZZiv.

 

Ob 21.10 so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje vozniku tovornega vozila, kateri je vozil pod vplivom alkohola, saj je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti 0,41 mg/l v izdihanem zraku. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

 

Ob 21.26 so policisti obravnavali kaznivo dejanje Lahke telesne poškodbe. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

 

 

 

Napoved aktivnosti za četrtek 4. 4. 2024:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko nedovoljeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok     prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, idr.).
  • vse poslušalce ponovno opozarjamo, da naj ne odpirajo prejetih SMS sporočil oz. sporočil po elektronski pošti, katera so jim neznana, saj v zadnjem času obravnavano povečano število kaznivih dejanj s področja spletnih goljufij.

Pripravili policisti PP ORMOŽ