Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne
10. 2. 2021, do 7.00 ure, dne 11. 2. 2021, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 10. 2. 2021:

Ob 09.45 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako, pa je imel na vozilu nameščene druge registrske tablice. Proti potrdilu je bilo vozilo zaseženo, prav tako registrski tablici, kateri bosta poslani na upravno enoto, kjer sta v evidenci. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

Ob14.10 smo opravili ogled kraja prometne nesreče I. kat. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Povzročiteljici na kraju izdan plačilni nalog.

Ob15.55 smo opravili ogled kraja I. kat. In udeležbo divjadi. Udeležencu na kraju izdano obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 17.41 smo bili s strani občana obveščeni o domnevni kršitvi Zakona o nalezljivih boleznih. Patrulja na kraju ni zaznala elementov prekrška.

Ob 17.44 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnega roba.

Drugih varnostno zanimivih dogodkov tega dne nismo obravnavali.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 11. 2. 2021:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravil Jože Šprah, komandir