Združenje nogometnih trenerjev Slovenije se je na pobudo trenerjev nekaterih nogometnih društev podalo na osamljene nogometne zelenice in opozorilo na razmere v z vezi s treningi mladih športnikov.
S skupno simbolično akcijo, ki so jo izvedli včeraj, v sredo ob 16. uri, na številnih slovenskih nogometnih igriščih so želeli opozoriti odgovorne v državi, da z odlašanjem sprostitve organizirane vadbe tudi na amaterskem nivoju povzročajo predvsem mladim nogometašem nepopravljivo škodo. Brez rednih treningov in s tem rekreacije na prostem je trenutno v Sloveniji čez 30 tisoč otrok. Obenem so želeli opozoriti na problematiko trenerjev, ki jim je z ukrepi za zaščito pred korona-virusom, bila odvzeta pravica za opravljanje svojega dela. Tako se je večina trenerjev znašla tudi v finančnih težavah, saj nimajo zagotovljenih honorarjev za šest ali sedem mesecev.

V Ormožu so se simbolični akciji nogometnih trenerjev pridružili trenerji Rokometnega in Atletskega kluba Ormož ter Športna šola DADA. Dokazano se vsi sodelujoči strinjajo, da je v smislu športne vzgoje mladih z ustavitvijo treningov napravljena velika škoda. Prepričani so, da pa bi treningi lahko potekali, pač po predpisanih pravilih, ki predstavljajo ukrepe za zaščito pred Covidom.
V Ormožu so nogometno igrišče simbolično pripravili tako, kot bi lahko izvajali treninge. Igrišče je dovolj veliko za skupino po 10 otrok, ki bi treninge lahko izvajali ločeno.
Morda pa minuli tihi protest le zaleže, in bomo kmalu lahko spet na športnih igriščih. Trenerji so v glavnem pripravljeni na svoje nadaljnje delo.
VEČ V ODDAJI UTRIP ORMOŽA, 11. FEBRUARJA 2021.