Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure dne
3. 12. 2014, do 7. ure, dne 4. 12. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 3. 12. 2014

Ob 10:10 se je na policijski postaji oglasil občan ter prijavil, da je na območju ptujske bolnišnice izgubil črno usnjeno moško denarnico na pregib z dokumenti in gotovino.

Ob 10:20 nas je občan iz Stanovna obvestil o najdbi dveh poginulih mačk na svojem dvorišču. Na ormoški veterinarski postaji je bilo ugotovljeno, da sta bili zastrupljeni.

Ob 12:40 nas je občan iz Koračic obvestil, da se sosedine krave pasejo po njegovi pšenici. Ob prihodu patrulje na kraj so bile živali že v hlevu.

Ob 16:10 smo bili obveščeni o kuhinjskem požaru v Malem Brebrovniku. Pri ogledu kraja dogodka in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do požara zaradi pregretja masti na štedilniku. Občani so uspeli požar že sami pogasiti, pred prihodom gasilcev PGD Ivanjkovci in Hardek. O naših ugotovitvah bomo napisali poročilo na okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16.15 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Pavlovski vrh. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 16:27 smo bili obveščeni o sumu nasilja v družini pri Sv. Tomažu, po pogovoru z udeležencema smo primer zaključili z uradnim zaznamkom, saj v tem primeru nismo zaznali elementov kaznivega dejanja oz. prekrška.

Ob 20:03 smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije povoženje divjadi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o dostopu od ogleda.

Ob 20:44 uri smo intervenirali v naselju Ivanjkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je stanovalcema prišlo do spora zaradi uporabe skupnih prostorov v stanovanjskem bloku. Kršitev javnega reda in miru ni bila ugotovljena.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 4. 12. 2014:

– do 20. 12. 2014 poteka poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov ″0,0 ŠOFER″;
– ob rednem delu bodo policisti opravljali meritve hitrosti z laserskim merilnikom hitrosti.

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, policist I
in Edvard Cvetko, komandir PP ORMOŽ