Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne
1. 12. 2020, do 7.00 ure dne 2. 12. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

Torek 1. 12. 2020:

Ob 9:02 uri smo bili obveščeni, da se starejši moški iz okolice Svetega Tomaža ne odziva na obisk. Na kraju so bili ormoški gasilci, kateri so prevrtali ključavnico na vhodnih vratih objekta. Ekipa NMP iz ZD Ormož, pa je najdeno onemoglo osebo odpeljala na preiskave v UKC MB. Sledita poročili na okrožno državno tožilstvo in center za socialno delo.

Ob 22:27 uri smo obravnavali prometno nesrečo s pobegom, do katere je prišlo okrog 13. ure v Ormožu, ko je voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo prijavitelja in s kraja odpeljal, ne da bi lastniku nudil svoje podatke. Zoper povzročitelja sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Napoved aktivnosti za sredo 2. 12. 2020:

– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
– prav tako bomo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Pripravil komandir, Jože Šprah, mag.javne uprave, višji policijski inšpektor III