Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 22. 3. 2022, do 7.00 dne 23. 3. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 22. 3. 2022
Ob 9.00 smo bili obveščeni o sumu tatvine lesa na območju Vičanec, na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba odtujila les iz gosta, sprejeta je bila ustna kazenska ovadba, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 13.20 smo na regionalni cesti v Pavlovcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 13.22 smo bili obveščeni o požaru v poslovnem objektu na območju Ormoža, opravljen je bil ogled kraja, o ugotovitvah bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17.17 smo na lokalni cesti v naselju Lahonci kontrolirali voznika mopeda, alkotest je pokazal 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje po določilih ZPrCP, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.05 smo bili obveščeni o požaru v naravi na območju Ivanjkovcev. Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je neposredno ob vozišču javne ceste zgorelo 2 m2 metra podrasti. Materialna škoda ni nastala ogrožanja ni bilo.


Napoved aktivnosti za sredo dne 23. 3. 2022:

– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ