Župan Alojz Sok je danes na tiskovni konferenci naznanil, da se je že možno podpisati pod Peticijo za izgradnjo hitre ceste Ormož -Hajdina. Vsekakor gre za vse nas živeče na tem skoraj odrezanem območju Slovenije, za zelo pomembno zahtevo, ki je naslovljena na Ministrstvo za infrastrukturo Republike Slovenije in Državni zbor. Kot je znano, so prebivalci Mihovcev pri Veliki Nedelji ostali brez izvennivojskega križanja regionalne ceste čez progo Pragersko – Hodoš prav zaradi predvidene gradnje hitre ceste Ormož – Hajdina. In, ker vse kaže, da se nam hitra cesta vse bolj odmika, so se odločili za peticijo. Namreč, gostota tranzitnega prometa skozi Mihovce je nevzdržna, predvsem v času, ko so zapornice spuščene. To se pa zgodi tudi do 60 krat dnevno, po obnovljeni progi pa bo dnevno peljalo čez 80 vlakov. Tekst peticije je v celoti objavljen na spletnem portalu Občine Ormož.
Pod peticijo se je možno podpisati vse do konca julija na občini v Ormožu in v pisarnah vseh krajevnih skupnosti, podpise pa bodo zbirali tudi predstavniki krajevnih svetov in občinskega sveta. V Ormožu pa bo postavljena tudi stojnica. Občina Ormož je k sodelovanju povabila tudi občine ob bodoči hitri cesti, in sicer: Središče ob Dravi, Gorišnico, Markovci, Ptuj in Videm.
Kot je še povedal župan, v kolikor bo peticija na državnem vrhu naletela na gluha ušesa, Mihovčani že obljubljajo državno nepokorščino z zaporo ceste.
PRISLUHNITE županovi tiskovni konferenci v celoti: