Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7:00 ure dne 4. 5. 2020, do 7:00 ure dne
5. 5. 2020 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 4. 5. 2020

Ob 11:20 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti v naselju Gornji Ključarovci, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 12:00 uri smo bili na kraju kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari v naselju Hardek. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zadnjem tednu poškodoval steklo na vhodnih vratih objekta, po zbranih obvestilo bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:42 uri smo bili obveščeni o travniškem požaru na območju Dobrave. Na kraju ugotovljeno, da ne gre za travniški požar ampak je občan na urejenem kurišču kuril suhe veje dreves.

Ob 22:17 uri smo bili s strani ZD Ormož naprošeni za nudenje asistence v okolici Ormoža, kjer je zdravstveno osebje nudilo pomoč bolniku. Na kraju posredovanje policistov ni bilo potrebno, osebo je v oskrbo prevzela pristojna institucija.

Napoved aktivnosti za torek dne 5. 5. 2020:
– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
– Opravljali bomo nadzor nad spoštovanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir