TOREK 10. 3. 2020
Ob 8.16 smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v okolici Ormoža. Storilec je bil po dejanju s strani policistov prijet. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je šlo za kaznivo dejanje nedotakljivosti stanovanja in tatvino. Na okrožno državno tožilstvo bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo.

Ob 8.30 uri smo osebi v postopku v Ormožu, zasegli vrečko s posušenimi rastlinskimi delci zeleno rjave barve za katere se sumi da gre za prepovedano drogo konopljo. Glede na analizo bomo izvedli ustrezen ukrep.

Ob 11.20 je občanka iz okolice Ormoža naznanila, da je v vrtu našla zakopanega prašiča. Na kraju so bili najdeni ostanki živali. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo, obveščen je bil veterinarski inšpektor in higienik, ki je poskrbel za ostanke.

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 11. 3. 2020, do 7.00 ure, dne 12. 3. 2020, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 11. 3. 2020
Ob 10.23 smo bili obveščeni o motenju počitka v okolici Ormoža. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov prekrška, zato je bila zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 11.15 smo bili obveščeni o najdeni bančni kartici. Kartico bomo poslali na pristojno policijsko enoto, da jo vrne lastniku.

Ob 12.57 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje povzročitelja nesreče preblizu desnemu robu vozišča. Povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 14.45 smo na policijski postaji sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Po zbranih vseh obvestilih bomo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 19.00 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Loperšicah. Ob 19.29 smo nato obravnavali še povoženje divjadi v Loperšicah. V obeh primerih smo izdali Obvestila o odstopu od ogleda.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 12. 3. 2020

– V času od 9. 3. 2020 pa do 15. 3. 20202 poteka poostren nadzor v cestnem prometu nad uporabo varnostnih pasov »SEATBELT«.
– Ob rednem delu bomo opravljali kontrolo prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov ter prekoračitev hitrosti v naseljih.
Pripravili policisti PP ORMOŽ