Policisti policijske postaje Ormož smo ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure, dne
8. 1. 2014, do 7:00 ure dne 9. 1. 2014, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 8. 1. 2014

Ob 08.40 uri smo bili obveščeni, da je v stanovanju v Ormožu prišlo do spora med občasnima partnerjema, žensko in moškim. Med prepirom je moški zaradi ljubosumja, da ima ženska drugega z njo fizično obračunal. Med postopkom znakov kaznivega dejanja Nasilja v družini nismo ugotovili, bili pa so podani pogoji za kazensko ovadbo Grožnje, katero je oškodovanka tudi podala. Zoper storilca bomo na Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 13.00 uri smo v Cvetkovcih obravnavali ilegalni prehod državne meje hrvaškega državljana. Izrečena mu je bila globa po zakonu o Tujcih. Tujec je bil zavrnjen.

Ob 13.40 smo v Litmerku obravnavali kršitev javnega reda in miru med sosedoma, zaradi sečnje drevesa. Izdan je bil plačilni nalog. Ker pa meja ni bila določljiva sta bila v zvezi lastništva drevesa napotena na zasebno tožbo.

Ob 05.10 uri smo v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji na cesti našli poškodovanega laboda. O poškodovani živali je bil preko regijskega centra za obveščanje obveščen azil za divje živali v Muti, kateri bo poskrbel za poškodovano žival.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 9. 1. 2014:

tekom dneva bomo izvajali tudi meritve hitrosti z laserskim merilcem hitrosti.

PRIPRAVILA: Jožef Magdič, policist I in Edvard Cvetko, komnadir