Policisti Policijske postaje Ormož so v času od 7.00 dne 16. 5. 2022, do 7.00 dne 17. 5. 2022 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 16. 5. 2022

Ob 08.12 smo obravnavali kaznivo dejanje Tatvine in sicer je neznani storilec s delovnega stroja ukradel pokrov motorja. Opravljen je bil ogled, sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Ob 13.20 uri smo obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci vstopili v odklenjen objekt Tovarne sladkorja Ormož ter z lomljenjem vrat in uničevanjem gasilnih aparatov povzročili večjo materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil ter kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.08 smo obravnavali prometno nesrečo med voznikom osebnega avtomobila in avtobusa. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi premajhne bočne razdalje pri prehitevanju. Ker je šlo za minimalno materialno škodo, vozniki pa so izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu je bila zadeva zaključena z odstopom od ogleda.


Napoved aktivnosti za torek dne 10. 5. 2022:

– v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).

Pripravili policisti PP Ormož