Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 8. 11. 2019, do 7:00 ure dne 11. 11. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 8.11.2019:

Ob 6:35 uri smo v Žerovincih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno.

Ob 8:10 uri smo na podlagi Odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri občanu iz okolice Ormoža, kjer je bilo najdeno orožje, za katero pa lastnik ni imel ustrezne listne. Zoper kršitelja sledi hitri postopek prekrškovnega organa.

Ob 14:40 uri smo nudili asistenco zdravniškemu osebju v Psihiatrični bolnici Ormož pri prisilni hospitalizaciji osebe.

Ob 15:45 uri smo bili obveščeni o prometnem dogodku v Gornjih Ključarovcih, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca.

Ob 18:30 uri smo bili obveščeni o dogodku v naselju Podgorci, Na kraju ugotovljeno, da gre za kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru in je kršitelju bil izdan plačilni nalog.

Ob 19:34 uri smo bili obveščeni, da je voznica na območju naselja Loperšice trčila v divjad in si pri tem poškodovala vozilo. Policisti so na kraju odstopili od ogleda.

SOBOTA 9. 11. 2019

Ob 10:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom na prehodu ceste čez železniško progo v Cvetkovcih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik poškodoval polzapornico. Po zbranih obvestili bomo dogodek ustrezni zaključili.

Ob 14:30 uri smo intervenirali v naselju Podgorci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj kričal in žalil sosede. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru je bil kršitelju na kraju izdan plačilo nalog. Med postopkom smo sprejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivega dejanja »Grožnja«, po vseh zbranih obvestilih bomo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 16:55 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na regionalni cesti izven naselja Pavlovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila trčila v srno in si poškodovala vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 21.48 smo v Mihalovcih obravnavali dogodek. Voznica osebnega avtomobila je trčila v srno in si poškodovala vozilo.

Ob 1:47 smo vozniku osebnega avtomobila v Pavlovcih začasno odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil vozilo pod vplivom alkohola (rezultat 0,50 mg/l). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog, vozniško dovoljenje pa mu bo vrnjeno po 24 urah.

Ob 2:40 smo voznici osebnega avtomobila prav tako zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje (rezultat 0,62 mg/l), katero pa bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrožno sodišče v Ormožu. Voznici smo prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Ob 3:26 uri smo vozniku osebnega avtomobila v Ormožu odvzeli vozniško dovoljenje, saj je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,68 mg/l). Vozniško dovoljenje bomo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na Okrožno sodišče v Ormožu.

Ob 4:26 smo v Ormožu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil pod vplivom alkohola (rezultat 0,46 mg/l). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, izdan plačilni nalog, vozniško dovoljenje pa mu bo vrnjeno po 24 urah.

NEDELJA 10. 11. 2019

Ob 11:30 smo v Ormožu obravnavali tatvino žlebov. Ker je oškodovanec odstopil od pregona bomo o tem s poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.45 smo v Gomili pri Kogu obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Ker je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola smo mu odvzeli vozniško dovoljenje. Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, izdan plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola in povzročitve prometne nesreče.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 11. 11. 2019:
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

PRIPRAVILA:
Mitja Tramšek, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir