Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 25. 10. 2019, do 7:00 ure dne 28. 10. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 25.10.2019:

Ob 07.30 uri smo bili obveščeni o pokolu kuncev na območju naselja Runeč s strani neznanega psa. V tej zvezi zbiramo obvestila.

Ob 08:30 uri smo bili obveščeni o tatvini žlebov v Veliki Nedelji, kjer je neznani storilec odtujil 8 metrov bakrenih žlebov.

Ob 12:48 uri smo bili obveščeni o tatvini dreves v naselju Gradišče. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na državno tožilstvo.

Ob 15:24 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo neznanega psa v naselju Runeč. Patrulja je na kraju oškodovancu izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 20:00 uri smo v Središču ob Dravi odvzeli prostost po določilih Zakona o kazenskem postopku osumljencu, ki je osumljen Kaznivega dejanja nasilja v družini. Policisti so zbrali obvestila in osumljenca z kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredilo pripor.


SOBOTA 26. 10. 2019

Ob 10:15 uri smo bili s strani občana iz okolice Ormoža obveščeni, da mu je neznani storilec z zemljo umazal fasado na stanovanjski hiši. Patrulja na kraju ni ugotovila elementov kaznivega dejanja, zato so zadevo zaključili z uradnim zaznamkov.

Ob 03.20 uri je smo bili obveščeni o poškodovanem parkiranem vozilu v naselju Središču ob Dravi. Patrulja na kraju ugotovila, da je neznani storilec preko noči poškodoval parkirano osebni avtomobil tako, da je odtrgal reg. Tablico er jo odvrgel v bližino vozila. Sledi poročilo na tožilstvo.

NEDELJA 27. 10. 2019

Ob 13.59 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči II. Kategorije v kraju Lešnica. Patrulja je na kraju ugotovila, da je voznica zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v ograjo mostu in se pri tem lahko telesno poškodovala. Povzročiteljici na kraju izdan plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 28. 10. 2019:

– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, višji policist
in Edvard Cvetko, komandir