PETEK 30. 8. 2019

Ob 10:30 uri smo hrvaškim varnostnim organom na mejnem prehodu Središče ob Dravi izročili 34 pridržanih tujcev, državljanov Bangladeša, Indije in Pakistana, kateri so dan prej v popoldanskem času nedovoljeno prečkali državno mejo.

Ob 14:17 uri nas je lastnica parkiranega osebnega avtomobila, obvestila o poškodbi vozila na parkirišču v Ormožu.

Ob 22:48 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Patrulja je na kraju ugotovila, da gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo in je voznik izpolnjeval pogoje za udeležbo v cestnem prometu sta zadevo zaključila z odstopom od ogleda.

Ob 22:58 uri smo bili obveščeni o pobeglih konjih, kateri so se gibali brez nadzora. Patrulja je na kraju ugotovila, da je neznani storilec odpel žico ograje lastniku konjev, kateri so odšli iz ograje. Ker je na kraju že bil lastnik, kateri je poskrbel za konje, je zadeva zaključena s točko v poročilu policistov.

SOBOTA 31. 8. 2019

Ob 11:00 uri nas je oškodovanka obvestila, da jo je pretepel mož. Evidentirali smo KD Nasilje v družini po čl. 191. KZ-1.

Ob 20:15 uri smo na glavni cesti v naselju Trgovišče kontrolirali voznika osebnega avtomobila in med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,39 mg/l), zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa pa mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 20:43 uri smo bili obveščeni o požaru na terasi stanovanjske hiše v naselju Strjanci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan čistil pepel iz peči na trda goriva v plastično vedro, katerega pa je nato odložil na teraso, kjer je zaradi vročega pepela prišlo do vžiga vedra in papirja ob njej, nastala je minimalna materialna škoda, lastnik pa je požar sam pogasil pred prihodom gasilcev. O dogodku bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 22:40 uri smo na glavni cesti v naselju Trgovišče kontrolirali voznika motornega kolesa. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l), začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa pa mu je bil izdan plačilni nalog.

NEDELJA 1. 9. 2019

Ob 18.55 smo v Savcih obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo.

V ponedeljek zjutraj ob 03.40 smo v Žerovincih prijeli osebo, za katero je Okrožno sodišče na Ptuju izdalo odredbo za privedbo na zaslišanje. Moški je bil ob 8 uri tega dne predan Okrožnemu sodišču na Ptuju.

PONEDELJEK 2. 9. 2019

Ob 7:40 uri smo v Središču ob Dravi in Grabah prijeli skupaj štiri državljane Kosova, za katere je bilo ugotovljeno, da so predhodno prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu. Zaradi kršitev določil Zakona o tujcih so jim bile izrečene globe, po končanem postopku pa bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 9:40 uri smo sprejeli predlog za pregon zaradi tatvine lovske kamere na območju naselja Cerovec Stanka Vraza. Po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 9:42 uri smo v enoti sprejeli prijavo za pogrešano osebo, katera je pogrešana na območju Nemčije, zbrali potrebna obvestila ter razpisali iskanje osebe.

Ob 9:43 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije s pobegom v mestu Ormož. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in odpeljal s kraja. Povzročitelj je kasneje bil izsleden ter mu je zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa bil izdan plačilni nalog.

Ob 15:35 uri smo izven naselja Središče ob Dravi prijeli tri državljane Alžirije, za katere ja bilo ugotovljeno, da so predhodno prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 15:50 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Litmerk. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik tovornega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje trčil v osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

 Napoved aktivnosti za torek dne 3. 9. 2019:

  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);
  • do 08.09. 2019 izvajamo poostrene aktivnosti v zvezi » varnosti otrok in začetka šolskega leta«;
  • v okviru aktivnosti ob začetku šolskega leta 2019/2020 bomo na območju Policijske uprave Maribor v sredo, 9. 2019, med 7. in 14. uro, izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad uporabo varnostnih pasov pri voznikih in potnikih motornih vozil ter nad uporabo ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. Namen poostrenega nadzora je vplivati na povečanje uporabe varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok ter s tem zmanjšati posledice prometnih nesreč.
  • V poostrenem nadzoru bomo ugotavljali tudi druge kršitve cestno-prometnih predpisov, ki vplivajo na varnost cestnega prometa oziroma predvsem na varnost otrok (npr. nepravilna uporaba naprav in opreme, ki ovirajo vidno in slušno zaznavanje med vožnje, hitrost vožnje, psihofizično stanje voznikov …).
  • Predstavnike medijev naprošamo, da o izvajanju poostrenega nadzora obvestite javnost ter voznike pozovejo k spoštovanju cestno prometnih predpisov.

Pripravili policisti PP Ormož

Objavila Sara Gabor