Slovenija, kot jo vidi SMC v načrtu za njeno prihodnost, je pravična, digitalna, zelena, zdrava in varna država, v kateri bo življenje boljše za vse. SMC želi nadaljevati svoje delo tudi v novem mandatnem obdobju, je uvodoma na predstavitvi svoje kandidatke za poslanko v Ormožu dejal dr. Erik Kopač – generalni sekretar stranke in dodal, da si SMC znova obeta zmago, saj so štiri leta premalo, da bi jim uspelo uresničiti vse cilje.

Največja vladna stranka v volilno kampanjo vstopa v času, ko ima država petodstotno gospodarsko rast in posledično z devetimi odstotki manjšo brezposelnost kot ob prevzemu oblasti leta 2014, nižji javni dolg ter napredek na lestvici konkurenčnosti. Danes ima SMC za razliko izpred štirih let izkušnje z vodenjem vlade, še izpostavlja dr. Kopač, po njegovem mnenju to obdobje tudi ni bilo zaznamovano s političnimi aferami in ne s koalicijskimi krizami. Čeprav so v ospredju bile štiri zadeve: soočanje z migracijami, arbitraža s sosednjo Hrvaško, gradnja drugega železniškega tira in prodaja NLB.
Stranka SMC je bila ustanovljena leta 2014. V Državnem zboru ima 36 poslancev. Tudi na lokalnih volitvah leta 2014 je iz vrst stranke prišlo več kot 280 občinskih svetnikov, s čimer se je utrdila tudi na lokalni ravni. Na lokalnih volitvah leta 2014 je iz vrst stranke prišlo več kot 280 občinskih svetnikov, s čimer se je utrdila tudi na lokalni ravni.

Lokalni odbor SMC v boj za poslansko mesto pošilja svojo predsednico MOJCO ŽNIDARIČ

MOJCA ŽNIDARIČ je v politiki novinka. V politiko je stopila pred štirimi leti, kot pravi, z eno samo željo, da bi lahko naredila nekaj več za svoje domače okolje. Kot svetovalka za zaposlitev na Zavodu za zaposlovanje v Ormožu, bi si želela več delovnih mest oziroma nova delovna mesta, je povedala na predstavitvi. Kot poslanka pa bi si prizadevala predvsem zato, da bi DELO postalo vrednota! »Razlika med plačami in socialnimi prejemki mora biti večja«, je prepričana, sploh pa bi bilo nujno odpraviti anomalije na področju zaposlovanja invalidov oziroma na področju izredno nizkih nadomestil, ki jih prejemajo za invalidnost. Potrebujemo več lokalnih delovnih mest, kar bi zaposlitve olajšalo nemobilnim občanom in ženskam, se zaveda Žnidaričeva.
Kot svoj PRVI cilj Žnidaričeva navaja zaključek gradnje glavne ceste z elementi hitre ceste Ormož – Hajdina, kot prioriteto njenih prizadevanj pa navaja tudi stabilno financiranje ormoške gimnazije in vsa podporo razvoju turizma.
Mojca Žnidarič meni, da je še kako pomembno, da naše domače okolje dobi poslanca v Državnem zboru in to takšnega, ki bo vedel delovati povezovalno, konstruktivno in odgovorno, ki mu bo mar za napredek in boljše pogoje življenja domačinov. Žnidaričeva je prepričana, da bi nalogo poslanke odlično opravljala, enakega mnenja pa so tudi njeni kolegi iz LO SMC. Kot zelo prizadevno pa sta jo na novinarski konferenci predstavila tudi dr. Erik Kopač – generalni sekretar stranke SMC in regijski koordinator Miro Juhart.