Družba P&F Jeruzalem Ormož in P&F Jeruzalem Ormož je v Zidanici Malek že drugič organizirala posebno prireditev za stanovalce Doma starejših občanov Ormož in Doma starejših občanov Ljutomer. Prireditev so naslovili ”Mlado in staro za prijatelje in dobrodelnost”.
Udeleženci dogodka so se najprej z avtobusi popeljali na voden ogled Jeruzalemskih goric, nato pa so se ustavili v Zidanici Malek, kjer jih je čakala vrsta prijetnih presenečenj.

Zidanica MALEK (Foto: Karolina Putarek)

Najprej je zbrane pozdravil direktor za finance v družbi P&F Marko Antolič, potem pa sta zbrane pozdravila tudi direktor Doma starejših občanov Ljutomer Boris Sunko, in svetnik v Občinskem svetu Ljutomer Janez Karduš.

(Od leve proti desni: Mihaela Voršič, CSO ORMOŽ; Boris Sunko, direktor Doma starejših občanov Ljutomer; Janez Kardoš, svetnik OS Ljutomer (Foto: Karolina Putarek)

Katja Jurkovič, koordinatorica prireditve, marketing P&F (Foto: Karolina Putarek)

Kot posebni gostje na prireditvi pa so se predstavili člani Folklorne skupine DROBTINICE iz OŠ Miklavž pri Ormožu. Pod mentorstvom Tanje Novak so pripravili plesno točko z naslovom „Punčka je zaspana“, pa tudi zapeli so in nanizali nekaj misli o prijateljstvu, sicer pa pripravili tudi nekaj šal, ki so zbrane še posebej nasmejale.

Folklorna skupina DROBTINICE OŠ Miklavž pri Ormožu (Foto: Karolina Putarek)

Folklorna skupina DROBTINICE pod vodstvom Tanje Novak (Foto: Karolina Putarek)

Sledila je degustacija vin, ki jo je za goste opravil Robi Puklavec, vodja degustacij v Zidanici Malek. Najprej je predstavil zgodovino Zidanice; spregovoril o kulturi pitja, potem pa je predstavil še vina Sauvignon Jeruzalem Ormož, Rumeni muškat Ljutomerčan in Laški rizling – ledeno vino 2009. Vsa vina so zbrani tudi poskušali.

Vina je predstavil Robi Puklavec, vodja degustacije v Zidanici Malek P&F (Foto: Karolina Putarek)

Zbranim je zaigral Matevž Volaj, učenec OŠ Miklavž pri Ormožu (Foto: Karolina Putarek)

Po pogostitvi z malico, ki so jo skuhali v kuhinji Dvorca Jeruzalem, so si gostje vzeli še nekaj časa za prijetno druženje ob zvokih harmonike Matevža Volaja, učenca OŠ Miklavž pri Ormožu; končno pa si obljubili, da se prihodnje leto spet zberejo.

UTRINKI s srečanja: (Foto: Karolina Putarek)

Naj napovemo še, da v družbi pripravljajo še en, pomemben, dogodek. V četrtek, 31. maja bosta družbi P&F Jeruzalem Ormož d.o.o. in P&F Jeruzalem Ljutomer d.o.o. v Ljubljani, na Tivolskem Gradu, predstavili nov letnik vin. Na dogodku bodo udeleženci prvič degustirali nov letnik vin iz kleti Ormoža in Ljutomera, predstavili pa bodo tudi arhivska vina iz največje arhivske zbirke vin v Sloveniji.