Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 28. 5. 2021, do 7. ure, dne 31. 5. 2021, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 28. 5. 2021
Ob 8.32 smo bili obveščeni, da si je oseba v bližini bencinskega servisa Petrol v Ormožu zakurila ogenj. Na kraju so policisti ugotovili, da si je oseba z manjšim ognjem hotela skuhati kavo. Ogenj je oseba takoj pogasila. Opravljen je bil identifikacijski postopek osebe in zadeva zaključena UZ.

Ob 17.49 smo obravnavali dogodek motenja posesti in poškodovanja tuje stvari.

SOBOTA 29. 5. 2021
Ob 2.42 smo opravili ogled kraja požara na bivalnem kontejnerju, kateri je v celoti zgorel, Kot vzrok požara je bila ugotovljena napaka na električni napeljavi. Sledi poročilo na državno tožilstvo.

NEDELJA 30. 5. 2021
Ob 8.50 smo v enoti na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivo dejanje »Napad na informacijski sistem«, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 10.50 smo v enoti na zapisnik sprejeli ustno kazensko ovadbo za kaznivo dejanje »Grožnje« in »Poškodovanje tuje stvari«, po zbranih obvestilih bomo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 12:20 uri smo prejeli prijavo o kršitvi javnega reda in miru na območju naselja Obrež, po zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora med dvema osebama, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru bomo zoper oba izvedli hitri postopek.

Ob 20.40 smo vozniku, kateri je vozil pod vplivom alkohola odvzeli vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 31. 5. 2021:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
– prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP ORMOŽ