Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure, dne 25. 5. 2012 do 7:00 ure dne 28. 5. 2012 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 25. 5. 2012

Ob 07:40 uri so policisti v naselju Stanovno intervenirali ob kršitvi javnega reda in miru, kjer je prišlo do prepira med dvema znankama. Pri tem je ena izmed njiju med prepirom v rokah držala palico s katero je mahala. Med prepirom je prišlo do groženj in žalitev. Policisti so kršiteljico izsledili po kršitvi, saj je kraj pred prihodom policistov zapustila. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 10.10 uri so na policijski postaji obravnavali tatvino telefona z dne 3. 5. 2012, ki se je zgodila na nogometnem stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Za neznanim storilcem poizvedujemo.

Ob 17.30 uri so bili s strani zdravstvenega doma obveščeni, da je v Lahoncih ob cesti poškodovana oseba. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba zaradi opitosti omagala ter sama zašla v bližnji obcestni jarek. Ker je oseba tožila za bolečinami v predelu trebuha je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zdravstveno oskrbo.

Ob 21.00 uri so imeli v postopku dve osebi, katerima so bili zaseženi posušeni delci rastline. Ker je bil sum, da gre za prepovedano drogo, so bili delci zaseženi, zoper oba osumljenca sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

SOBOTA 26. 5. 2012

Ob 04.35 uri je na Policijsko postajo poklical občan in sporočil, da ga je v Miklavžu po koncu javne prireditve pretepla znana oseba. Za okoliščinami kršitve policija še poizveduje in bodo zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Ob 5.25 uri je na policijsko postajo klical oče svojega polnoletnega sina in naznanil, da je prišel sin domov poškodovan po glavi od pretepa. Pretepla naj bi ga znana oseba na območju Trgovišča. Prijavitelj je bil napoten, da sina odpelje k zdravniku, po zbranih obvestilih in ugotovljenih okoliščinah pa sledi ustrezen ukrep zoper kršitelja.

NEDELJA 27. 5. 2012

Ob 08.37 uri so bili obveščeni o poškodovanem parkiranem osebnem avtomobilu v Senešcih. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik osebnega avtomobila trčil v parkirano vozilo prijaviteljice in s kraja odpeljal, ne da bi svoje podatke nudil oškodovanki.
Z zbiranjem obvestil so policisti tekom dopoldneva ugotovili povzročitelja prometne nesreče in mu izdali plačilni nalog.

Ob 22.06 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Žerovinci. Ugotovljeno je bilo, da sta se kršitelja stepla. Zoper kršitelja je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23.25 uri je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti vozniku osebnega avtomobila, ki je pokazal 1,05 mg/l alkohola v organizmu. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil voznik pridržan, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 28. 5. 2012:

V času med 28.5.2012 in 31.5.2012 bodo policisti poostreno nadzirali uporabo varnostnih pasov med vožnjo v vozilih.

Pripravila:
Mitja Novak
policist I
in
Edvard Cvetko
komandir
višji policijski inšpektor II