Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure, dne 31. 12. 2018, do 7.00 ure, dne 3. 1. 2019, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PONEDELJEK 31. 12. 2018
Ob 14:17 uri smo intervenirali v naselju Hum pri Ormožu, kjer je bilo ugotovljeno, da je prišlo do spora in žalitev med partnerjema. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog, zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 14:42 uri smo intervenirali v naselju Cvetkovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dve osebi nepovabljeno vstopili v stanovanjsko hišo. Osebi smo izsledili v neposredni bližini. Ugotovljeno je bilo, da sta voščila novo leto in po opozorili stanovalcev takoj zapustila objekt.

Ob 16:16 uri smo bili obveščeno o prometni nesreči I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Šalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v srno in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

TOREK 1. 1. 2019
Ob 18:36 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije dogodek na lokalni cesti izven naselja Središče ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila trčil v zajca in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19:00 uri smo v Ormožu v mestni grabi opravili kontrolo, pri tem smo mladoletni osebi zasegli večjo količino nedovoljenih pirotehničnih sredstev. Zoper mladoletnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog zaradi kršitev določil Zakona o eksplozivih in pirotehničnih sredstvih in Zakona o orožju.

SREDA 2. 1. 2019

Ob 15.15 smo v Ormožu obravnavali kaznivo dejanje tatvine denarnice.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 3. 1. 2019:

– Opravljali bomo naloge s področja javne varnosti, ter kontrolo udeležencev v cestnem, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitve peščev), prav tako bomo dajali poudarek na zimski opremi vozil.

PRIPRAVILA:
Gregor Bezjak, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir