Kot so napovedali na Agenciji RS za okolje in izdali opozorilo močan veter na SV države povzroča težave. Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje je okoli druge ure v Lahoncih močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Ivanjkovci so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Ob 15.55 se je tudi v Spodnji Ščavnici (občina Gornja Radgona), podrlo drevo na cestišče. Drevo so odstranili gasilci PGD Spodnja Ščavnica. Drevo pa se je pod pritiskom vetra zlomilo tudi na Mariborskem Pohorju. Drevo je padlo na jekleno vrv sedežnice Sleme med osmim in devetim stebrom.
Malo po tretji uri popoldne so bili gasilci na delu v Razvanju, kjer je veter odkril del strešne kritine. Gasilci PGD Razvanje so posredovali v ulici Pri Habakuku v občini Maribor, kjer je veter odkril pet kvadratov strehe na stanovanjskem objektu in deset kvadratov strehe na gospodarskem poslopju. Gasilci so prekrili in sanirali poškodovani strehi. Po peti uri se je v Gornji Radgoni pri podjetju Arcont drevo podrlo na dve osebni vozili.