Minuli velikonočni prazniki so prevzeli tudi naše najmlajše. V vrtcu Velika Nedelja so se nanje pripravljali že ves mesec in končno pripravili velikonočno razstavo, ki bo na ogled še do konca tega tedna.

Avla vrtca v Veliki Nedelji je v zadnjih dneh ena sama pisanka. Letos so se namreč otroci s svojimi vzgojitelji na velikonočne praznike temeljito pripravili, pravzaprav je v znamenju praznika potekal že cel april. Marija Klemenčič – vodja vrtca je povedala, da je vse potekalo po načrtu, ki so ga pripravili že v lanskem septembru. Tako, da se ni nič zgodilo slučajno. Najprej so si v avli ustvarili kmečko dvorišče, kjer seveda ni manjkalo kokoši in piščancev, gotovo pa jajc, ki so temelj za številne pisanke, ki pa so izpod malih prstkov nastajale šele v zadnjih dneh pred prazniki.
Že v začetku aprila so prebirali in listali knjige oziroma slikanice in se učili, kako se sploh pride do jajc. Ustvarjalne delavnice pa so šele potem postale vsakdanjik vseh 83 malčkov velikonedeljskega vrtca, ki so glede na starost razdeljeni 5 skupin. V ZELENI igralnici za leto in dve stare malčke skrbita Milena in Saša; v MODRI so otroci stari 2 in 3 leta in delujejo pod budnim očesom Vesne in Renate, tudi v VIJOLČNI igralnici vzgojiteljici Nina in Helena skrbita za dvo- in tri letnike; v ORANŽNI igralnici pa za otroke stare 3 in 4 leta skrbita vzgojiteljici Mariji ( ena k svojemu imenu doda K, druga pa črko H, da se bolje sporazumejo); v RDEČI igralnici pa za otroke stare 4 in 5 let skrbita Davorina in Mateja. Ne glede na starost malčkov se je v vseh igralnicah ustvarjalo z vso vnemo in nastali so številni prelepi izdelki na temo velike noči oziroma pisank in VSE kar spada zraven. Do kod pač seže otroška domišljija in možnost usmerjanja iznajdljivih vzgojiteljic. VSE umetnine so nastajale iz odpadnih materialov, kar je gotovo dodana vrednost izdelkom, ki so prava paša za oči. Iz končnih izdelkov pa je potem nastala razstava, ki so jo v avli vrtca v Veliki Nedelji lahko še vedno ogledate.

Sicer pa je vrtec v Veliki Nedelji eden najlepših v okolici, ni še dve leti odkar je bila otvoritev, zato VSE novo in prijetna oprema, sploh pa splošno prijetno vzdušje v vrtcu že ob vstopu navduši obiskovalca. Gotovo se malčki v vrtcu odlično počutijo, ob sončnih dnevih lokacija zgradbe omogoča veliko igre na terasi in ob vrtcu, kar je za vse več kot dobrodošlo.