Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 11. 10. 2019, do 7:00 ure dne 14. 10. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 11. 10. 2019

Ob 07.38 smo obravnavali tatvino bakrene odtočne obrobe iz stene objekta v Veliki Nedelji.

Ob 14.45 smo v Središču ob Dravi prijeli osebo, državljana Maroka, kateri je nedovoljeno prestopil državno mejo. Po končanem postopku bo vrnjen Hrvaškim varnostnim organom.

Ob 22.14 uri smo v naselju Pršetinci obravnavali prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Izdano je bilo obvestilo o odstopu.

SOBOTA 12. 10. 2019

Ob 2.30 uri smo v naselju Savci odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega avtomobila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,73 mg/l). Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.34 uri smo bili obveščeni o požaru v Središču ob Dravi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do požara prišlo v sušilnici za koruzo. Na kraju so gasilci pogasili požar, tuja krivda je izključena, o dogodku pa bomo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 8:15 uri smo na mejne prehodu Središče ob Dravi hrvaških varnostnim organom izročili državljana Maroka, kateri je bil v petek prijet pri ilegalne prehodu državne meje.

Ob 17.10 uri smo bili obveščeni o najdbi denarja na bankomatu Nove kreditne banke Maribor v Veliki Nedelji. Lastnika pozabljenega denarja pozivamo, da se z ustreznimi dokazili oglasi na policijski postaji Ormož.

Ob 20.10 smo v Cvetkovcih ustavili voznika osebnega avtomobila italijanskega registrskega območja. V vozilu sta bila dva tujca, od katerih je eden pred tem ilegalno vstopil v našo državo iz Hrvaške. Tujec bo po končanih postopkih predan hrvaškim varnostnim organom. Drug tujec, voznik, pa bo po končanih postopkih izročen italijanskim varnostnim organom, saj je v Slovenijo prišel ilegalno iz Italije.

V večernem času sta naša policista na Ptuju, kjer sta sodelovala v poostrenem nadzoru, dvema osebama zasegla snovi, za katere obstaja sum, da so prepovedane droge.

NEDELJA 13. 10. 2019

Ob 9:20 uri smo na mejnem prehodu Središče ob Dravi hrvaškim varnostnim organom izročili državljana Kosova, kateri je pretekli dan ilegalno prestopil državno mejo iz Hrvaške.

Ob 12:00 uri smo v Fernetičih italijanskim varnostnim organom izročili državljana Srbije, kateri je pretekli dan na nedovoljen način prestopil notranjo državno mejo med Italijo in Slovenijo.

Ob 17:25 uri smo bili na kraju prometne nesreče I. kategorije na lokalni cesti v naselju Šalovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v voznika osebnega avtomobila. Na kraju ji je bil izdan plačilni nalog.

Ob 03.56 uri so policisti v naselju Obrež naleteli na povoženo divjad – srno. Obveščen RCO, kateri obvesti pristojne službe za odvoz.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 14. 10. 2019:

– Med 14.10. in 20.10.2019 se izvaja poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel);

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, višji policist I
in Edvard Cvetko, komandir