Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7:00 ure dne
3. 11. 2016, do 7:00 ure, dne 4. 11. 2016, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

ČETRTEK 3. 11. 2016:

Ob 9:45 uri smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kat. s pobegom na območju Velike Nedelje. Patrulja je na kraju ogleda ugotovila, da je nn voznik z nn vozilom zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v prometno signalizacijo in jo poškodoval. Za povzročiteljem zbiramo obvestila.

Ob 11:38 uri smo bili obveščeni o onesnaženju regionalne ceste na relaciji Miklavž pri Ormožu. Povzročitelja na kraju nismo izsledili, nadaljujemo z zbiranjem obvestil.

Ob 12:47 uri smo v Ormožu imeli v postopku voznika OA, kateri je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V postopku je bil vozniku odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 0.43 mg/g alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, smo vozniku tudi začasno zasegli vozilo.
Zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

Ob 14:50 uri smo bili iz Zdravstvenega doma Ormož obveščeni, da pri njih išče zdravniško pomoč oseba, ki je bila udeležena v prometni nesreči. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do prometne nesreče prišlo na območju PP Ptuj, zato smo jim zadevo odstopili v nadaljnje reševanje.

Ob 17:35 uri smo na glavni cesti izven naselja Ormož opravili ogled kraja prometne nesreče z udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju odstopila od ogleda.

Ob 19:00 uri je občanka naznanila, da si je pri padcu poškodovala nogo. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo in bodo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 19:44 uri smo bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču v Ormožu. Opravljen je bil ogled kraja, kjer je bilo ugotovljeno, da do poškodb ni prišlo na navedenem parkirišču in so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Napoved aktivnosti za petek in podaljšani praznični vikend:

– Policisti bodo izvajali nadzor nad ugotavljanjem prekrškov po hitrosti in uporabe varnostnih pasov v vozilih.
– V času od 4. 11. do 13. 11. 2016 bomo izvajali aktivnosti v zvezi poostrenega nadzora po akciji »0,0 ŠOFER – TREZNA ODLOČITEV«

PRIPRAVILA:
Jože Čuš, policist I
in Edvard Cvetko, komandir

NASLOVNA FOTOGRAFIJA JE SIMBOLNA.