Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne 21. 1. 2021, do 7.00 ure dne 22. 1. 2021, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:


ČETRTEK 21. 1. 2021

Ob 12.22 smo bili obveščeni o prometni nesreči s telesno poškodbo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik mopeda pri vožnji v mestu Ormož padel, ter se pri tem telesno poškodoval. Prav tako je bil voznik v času vožnje pod vplivom alkohola. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 10.54 smo v Sodincih odvzeli registrske tablice vozniku osebnega avtomobila, kateri je vozil neregistrirano osebni avtomobil. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 13.05 smo imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja neregistriran osebni avtomobil, prav tako pa je bil pod vplivom alkohola. Zaradi opisanih prekrškov smo zasegli vozilo in odvzeli registrske tablice. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 13.15 smo prav tako v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila kateri tudi nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistrirano vozilo. Zaradi opisanih prekrškov smo zasegli vozilo in odvzeli registrske tablice. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ob 16:57 uri smo bili obveščeni, da na območju Velike Nedelje sin pretepa mater. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je sin sprl z materjo in jo pri tem fizično napadel. Kršitelju je bila odvzeta prostost v zvezi suma storitve kaznivega dejanja »Nasilništva«. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo.

Napoved aktivnosti za petek 22. 1. 2021 in vikend:
– v kolikor bi poslušalci radia opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
– opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel idr.).
– prav tako bomo dajali poudarek na spoštovanju ukrepov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19.

Pripravili policisti PP Ormož