Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7.00 ure dne

12. 3. 2019, do 7.00 ure dne 13. 3. 2019 obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

TOREK 12. 3. 2019:

Ob 10.00 je oškodovanec iz okolice Ormoža prijavil kaznivo dejanje goljufije. Navedeni je namreč v jeseni prodal grozdje, katerega pa mu storilec vse do danes še ni plačal.

Ob 10.15 smo v Obrežu prijeli 4 tujce, kateri so pred tem ilegalno vstopili v našo državo. V času postopka so osebe podale vlogo za mednarodno zaščito in so bile odpeljane v Azilni dom.

Ob 11.07 smo bili obveščeni o povoženju divjadi v Šardinju. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 18.53 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 19.20 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo psa. Patrulja je opravila ogled kraja. Zadeva zaključena z uradnim zaznamkom in lastniku psa bo izdan plačilni nalog.

Ob 19.25 smo pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli tri tujce, kateri so vstopili v našo državo. V postopku so osebe podale vlogo za mednarodno zaščito in so bile po končanem postopku odpeljane v Azilni dom.

Napoved aktivnosti za sredo dne 13. 3. 2019:

– Izvajali bomo naloge v zvezi poostrenega nadzora, glede uporabe varnostnih pasov med vožnjo

– Opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola).

PRIPRAVILA:

Franc Lesjak, višji policist I

in Edvard Cvetko, komandir