V nocojšnji oddaji se bomo najprej ustavili v krogu naravovarstvenikov: V letu 2017 so namreč praznovali 25. obletnico programa LIFE ter Direktive o habitatih, znotraj katerega je potekal tudi petletni projekt LIVEDRAVA, ki se je zaključil s koncem leta 2017. Slovesnost ob zaključku projekta in obletnici je decembra potekala v Središču ob Dravi:

Četrtega februarja se nam v športni dvorani v Veliki Nedelji obeta velik DOBRODELNI KONCERT za Aneja in Jaka, ki se odpravljata na operacijo v Ameriko. Koncert bo pestra poslastica za ljubitelje veselih viž – tako, da vas vabimo, da se koncerta udeležite – in združite prijetno s koristnim! Dobrodelno akcijo bosta predstavili soorganizatorici Teja Večerjevič Rižnar in Mateja Večerjevič Laptuš.

V nadaljevanju oddaje pa se odpravljamo na ANTONOVANJE na Kogu: Dogajanja so se pričela z ocenjevanjem čurk. Čurke sta tradicionalno ocenjevali tričlanska strokovna komisija in petčlanska komisija potrošnikov. Letos sta skupaj ocenili 31 vzorcev, med katerimi so trije vzorci bili iz Irske:

Prireditev ČURKARIJADA je bila v soboto popoldne in je potekala v šolski športni dvorani. Prireditev je obiskala vrsta pomembnih gostov in je namenjena razglasitvi rezultatov z ocenjevanja čurk in vin, ki se najboljše prilegajo k čurkam: Prireditev se je začela s himno čurki, kar je bila letošnja novost:

Med uvodnimi prireditvami letošnjega Antonovanja na Kogu je na Turistični kmetiji Hlebec nocoj, v petek zvečer, potekal »Vojvodinski večer«, kjer so postregli s prleškimi in vojvodinskimi dobrotami ter postregli z vinom iz Hlebčeve kleti. Za glasbeno razvajanje pa je poskrbela tamburaška skupina ZORULE iz Novega Sada…

VABLJENI k ogledu oddaje nocoj ob 20.uri. Ponovitve so jutri ob 10.in 16. uri ter v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11. in 18.uri. Oddaja bo na ogled tudi v okviru sporeda SIP TV in Petv ter na tej spletni strani.