Ob Dnevu turizma, 27.septembra je Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož v sodelovanju z Ormoškimi lagunami in s Horti-turističnim društvom Ormož, pripravil razstavo z naslovom: »Reka Drava, darilo za vse generacije«:

Razstava prinaša vrsto prelepih fotografij in tekstualnih predstavitev ORMOŠKIH LAGUN.
Letos je DAN TURIZMA namreč posvečen digitalni preobrazbi panoge, tako, da so sodelavci Ormoških lagun k pripravi razstave pristopili odlično pripravljeni, saj so vzporedno z urejanjem lagun poskrbeli tudi za številne digitalne zapise naravnega bogastva ob reki Dravi.

Otvoritev razstave je tako bila na Dan turizma, 27.septembra dopoldne, razstava pa bo na ogled do 1.decembra. V kulturnem programu ob otvoritvi je sodelovala osnovnošolska etno skupina GUDALO. O pomenu razstave sta spregovorila mag. Dominik Bombek iz Ormoških lagun in Nevenka Korpič – vodja ormoške enote muzeja Ptuj- Ormož. Na otvoritvi sta med številnimi obiskovalci bila tudi podžupana Branko Šumenjak in Mirko Novak. Mirko Novak pa je zbrane v imenu občine tudi pozdravil in razstavo razglasil za »odprto«.

Glede na videno na razstavi, sploh pa po obisku ORMOŠKIH LAGUN ter naravnega bogastva ob reki Dravi vse do Središča ob Dravi… je nedvomno, da občini Ormož in Središče ob Dravi – v smislu razvoja turizma – lahko mirno stavita na raznolik svet ob reki Dravi.

(Naslovna fotografija: Discover Ptuj)