Na Kogu tudi letos poteka tradicionalna prireditev Antonovanje na Kogu, ki je namenjena počastitvi zavetnika prašičerejcev Antona Puščavnika. Že leta 2010 so na Kogu ustanovili Društvo Antonovanje na Kogu, ki v okviru Antonovanja poskrbi za vrsto zanimivih dogodkov. Minulo soboto je že bil čas za »pripravo prleške južine«, ki jo z namenom ohranjanja pristne kogovske kulinarične tradicije v času Antonovanja pripravi Klub ormoških študentov.
Ta vikend, 13., 14. in 15.januar pa prinaša: V petek dopoldne tradicionalno ocenjevanje čurk, ob 18.uri predavanje o zeliščih, ki ga pripravlja pater Karel Gržan in ob 15.uri prireditev, ki pod naslovom ČURKE IN VINO poteka v Vinski kleti Munda. V soboto bo ob 14.uri ČURKARIJADA s pokušino ocenjenih čurk in podelitev priznanj, ter razstava » Reja prašičev v Prlekiji in Međimurju«; zvečer ob 18.30 uri pa bo v cerkvi Svetega Bolfenka ANTONOV KONCERT, na katerem se bodo predstavili Kogovski dečki in pevski zbor »A ti zapojem« z Unca.
Nedelja (15. januar) bo dan za romanje k Svetemu Antonu Puščavniku: Iz Ormoške avtobusne postaje bo ob 9.uri na Kog peljal poseben avtobus. Peljal bo skozi Miklavž pri Ormožu, tako, da bo vsem romarjem pot olajšana z organiziranim prevozom. S Koga nazaj v Ormož bo avtobus odpeljal ob 13.uri. Romarji se bodo ob 10.uri v cerkvi Svetega Bolfenka udeležili svete maše namenjene vsem živim in pokojnim prašičerejcem ter za zdravje živini. Mašo bo poleg domačega župnika Janeza Mohoriča daroval znan slovenski duhovnik, bolj znan kot zaporniški vikar Robert Friškovec. Sicer pa se bo po maši na Kogu še veliko dogajalo. Potekal bo nastop domačih ansamblov, in folklornih skupin ter srečanje starodobnih vozil, ki ga organizira Steyer klub Kog. Vse skupaj bo spremljala tudi lokalna ponudba dobrot na stojnicah.
V torek, 17. januarja bo Antonovo kegljanje za pokal KS Kog, prihodnji konec tedna, sobota, 21.januar prinaša še Antonov turnir v malem nogometu in možnost ogleda razstave v Košarkini hiši, ki nosi naslov »Od zrnja do kruha«.
slika_antonovanje2017_plakat