Z novim šolskim letom so in bodo tudi na ormoški Ljudski univerzi pričeli izvajati številne različne izobraževalne programe za odrasle. Glede na pestro ponudbo izobraževanj se gotovo za vsakokar najde nekaj, tudi takšna, ki so za uporabnike brezplačna, bo povedala direktorica Viki Ivanuša.
21.septembra obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni – degenerativne bolezni, ki povzroča postopen upad umskih sposobnosti pri človeku. Zanjo zboli od pet do deset odstotkov vseh starejših od 65 let in je najpogostejši vzrok demence. Z namenom ozaveščanja o tej bolezni sta Društvo Spominčica Ormož in Psihiatrična bolnišnica Ormož sta tudi letos organizirala INFO TOČKO in strokovno predavanje. INFO TOČKA je delovala dopoldan pred Trgovskim centrom Holermous, kaj je zanimalo mimoidoče nam bo povedali Marija Kokol, članica društva Spominčica.
Od začetka junija, ob petkih v centru Ormoža znova deluje tržnica. Poleg zelenjave in sadja s kmetije Štuhec, se sedaj lahko dobi še kaj drugega, kar v domači shrambi nikoli ni odveč. Gre namreč za dobrote še dveh domačih kmetij Kosec iz Malega Brebrovnika in Perc s Koga. Kaj ponujajo pa v prispevku.
V nadaljevanju oddaje se bomo odpravili čez MOST: Namreč sprehajalci v ormoškem parku so gotovo že opazili obnovljeni most, ki vodi čez jarek za gradom. Vsem hibam dotrajanega mostu je bilo kos podjetje IGP Holermous, in ga preuredilo v nov dodatek lepotam v parku.
„Kjer neha govorica, se začne petje „, sporočajo članice vokalne skupine TISA, ki so minulo nedeljo pripravile svoj 3.samostojni koncert. Koncert je bil še eno prijetno jesensko doživetje..
Med športnimi dogodki smo zabeležili tudi jesenski kros ormoških osnovnošolcev, in seveda vrsto novičk.

Oddaja bo na ogled nocoj (četrtek) ob 21.uri, ponovitve so v petek ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto ob 18.00 in nedeljo ob 11.00 in 18.00 uri. Oddaja je na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV ter v nedeljo okrog 21.ure na programu TELE M, pa tudi na tej spletni strani pod oddaje.