Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v času od 7:00 ure dne 3. 3. 2017, do 7:00 ure dne 6. 3. 2017, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

PETEK 3. 3. 2017

Ob 8:55 smo v kraju Rucmanci obravnavali dogodek. Voznik osebnega avtomobila je trčil v neznanega psa in si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

SOBOTA 4. 3. 2017

Ob 20:30 uri smo bili na kraju dogodka na regionalni cesti izven naselja Miklavž pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da ni prišlo do poškodovanja vozila na prijavljenem kraju in načinu.

Ob 21:31 uri smo bili obveščeni o poškodovanju studenca z osebni avtomobilom v naselju Senešci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila izven javne prometne površine trčil v studenec in ga poškodoval. Voznik in vozilo sta bila izsledena na naslovu bivanja. Zaključili smo z uradnim zaznamkom.

Ob 1:10 uri je bil na lokalni cesti v naselju Velika Nedelja kontroliran voznik osebnega avtomobila. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1.19 mg/l). Zaradi kršitev določil Zakona o cestno prometnih predpisi bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ormožu, vozniku pa je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 2:26 smo intervenirali ob gostinskem lokalu v naselju Spodnji Ključarovci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je skupina oseb na terasi zaprtega gostinskega lokala razgrajala in pri tem motila nočni mir in počitek. Na kraju so bili opozorjeni in napoteni domov.

NEDELJA 5. 3. 2017

Ob 18:09 smo bili obveščeni o kršitvi javnega reda v kraju Šardinje. Ugotovljeno je bilo, da je brat napadel sestro, katera je prišla k staršem na obisk. Med prepirom jo je tudi udaril. Kršitelju smo izdali plačilni nalog.

Napoved aktivnosti za ponedeljek dne 6. 3. 2017:
– pri nadzoru cestnega prometa bomo izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom.

PRIPRAVILA:
Mitja Novak, policist I
in Edvard Cvetko, komandir