V današnji oddaji se bomo najprej spomnili slovesnosti ob Dnevu državnosti, ki jo v Ormožu ponavadi združimo z otvoritvijo Ormoškega poletja. Tudi letos je prireditev bila prijetno predpraznično doživetje. Videli boste posnetek županovega slavnostnega govora, odlomek nastopa Barbare Krajnc Avdić in Gregorja Geča ter tria Gombač&Dovč&Avdič.
Največji dogodek minulega tedna pa je zagotovo KONEC šolskega leta. Po šolah vse naokrog so potekale zaključne prireditve, tudi na Osnovni šoli Stanka Vraza, kjer so s koncem šolskega leta dokončno uredili tudi šolski atrij. V nadaljevanju pa v naravo: Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) je septembra 2012 začelo izvajati 4,4 milijone evrov vreden projekt Livedrava. V manj kot dveh letih je bilo veliko postorjenega, najbolj pa vznemirjajo novi prebivalci ormoških lagun: Vodni bivoli.
Zadnja med prireditvami ob 50.krajevnem prazniku Krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu je bila prireditev »Od vasi do vasi – ponosen sem, da sem tu doma«. Potekala je minulo nedeljo v Velikem Brebrovniku:
Prva med prireditvami v okviru Ormoškega poletja 2014 pa je bila koncert ansambla ZORULE.
Koncert je nastal v soorganizaciji občine Ormož, radia Prlek in OŠ Ormož – in je na pragu poletja bil prijetno glasbeno doživetje.
Tudi udeležba na športnem taboru je še vedno ena izmed priljubljenih načinov preživljanja počitniškega časa. Zraven smo bili na zaključku nogometnega tabora v Središču ob Dravi.

Oddaja bo na programu KTV ORMOŽ nocoj ob 21.uri, ponovitve bodo jutri, v petek od 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddaja bo na na ogled v okviru programov SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 14.30 uri na programu TELE M. Vidna pa je tudi na tej spletni strani pod “oddaje”.