Tudi na Ormoškem je za šolarje 1.september bil velik dogodek, predvsem pa za otroke, ki so šolski prag prestopili prvič. Koliko jih je v novem šolskem letu, boste izvedeli v prvem prispevku.
V Krajevni skupnosti Ormož pa je že vse nared za krajevni praznik. Veliko so bo dogajalo, tako, da bo gotovo vsak od krajanov našel kaj zase. Pripravili smo pregled načrtovanih dogodkov, ki se bodo odvijali 10 dni:
Knjižnica Franca Ksavra Meška je v sodelovanju z ormoškim likovnim društvom LIKUDO organizirala dvodnevne delavnice risanja STRIPOV. Kakšna umetnost je risanje stripov na bosta poučili Žana Miličković in Tadeja Ozmec: Konjeniško društvo Središče ob Dravi je tudi letos organiziralo dvodnevni tabor za mlade ljubitelje konj. Letos jih je na taboru bilo kar 27, kot boste videli dolgega časa ni bilo. Športno društvo Sveti Tomaž, sekcija LEGENDE Malihvin je tudi letos pripravila MEMORIAL FRANCA KLEMENČIČA V NOGOMETU. V Mali vasi je to velik dogodek, sicer pa športni del oddaje prinaša uspeh v kickboxingu, oziroma s srebrno kolajno, ki jo je Nejc Korotaj osvojil na Evropskem prvenstvu v kickboxingu, v San Sebastianu v Španiji. Nadaljevali pa bomo z rokometno reportažo iz Portoroža in nogometno reportažo s tekme prvega kroga ptujske superlige med Ormožem in Tržcem.

Oddaja bo na sporedu nocoj (četrtek) ob 20.uri, ponovitve bodo jutri (petek) ob 10.in16.uri ter v nedeljo ob 11.uri.
Oddaja pa bo na ogled tudi v okviru programov SIP TV in PeTV ter v nedeljo ob 11.50 uri na programu TV Maribor (TELE M).