Tako dogodki, kot vsa ostala dogajanja tod okrog potekajo v duhu vročih poletnih dni. Glede na visoke temperature si pravzaprav vsi želimo le še kaj spročujočega … in takšna bo tudi naša današnja oddaja. Začeli bomo z obiskom počitniških delavnic, ki jih je organiziralo Društvo prijateljev mladine. Potem se odpravljamo v Obrež. Člani Kluba traktoristov Steyr Središče ob Dravi so si namreč omislili, da bi za osvežitev spomina na čas, ko se je želo in mlatilo ročno pripravili poseben dogodek. Tako so minulo soboto opravil žetev, v nedeljo pa jih čaka še mlatev. V nadaljevanju pa se odpravljamo v KS Miklavž pri Ormožu, kjer pa praznujejo že ves junij. Praznovanje 48.krajevnega praznika so zaključili minulo soboto in sicer s koncertom, ki ga je pripravila mladinska Folklorna skupina PODKEV.
Deseta od osemnajstih prireditev, ki so in še bodo potekale v okviru Festivala Ormoško poletje je bil tudi koncert domačih glasbenikov, ki so po osnovni glasbeni izobrazbi v Ormoški glasbeni šoli še nadaljevali s študiji glasbe, doma ali v tujini.
Nastopili so: Ana Nuša Juričinec na flavti, Barbara Kovačič na trobenti; kitarist Domen Obilčnik in pianistka Lara Petek. Pripravljamo nekaj utrinkov s koncerta. V nadaljevanju pa se odpravljamo še na Kog. Tudi na Kogu so minuli konec tedna imeli posebno prireditev ob 5.obletnici delovanja pevske skupine VRTNICA. Prireditev so naslovili: USTAVI SE TAM, KJER POJO IN VRTNICE CVETO.
Športni del oddaje namenjamo gostovanju naših mladih rokometašev v Španiji.
Tako za rokometaše kot njihove trenerje in spremljevalce je Španija bila velika nova izkušnja v svetu športa.

Oddjao povezuje Tamara Jurkovič. Prispevka sta pripravila Karolina Putarek in Uroš Krstič.
Za posnetke so poskrbeli Danilo Ivanuša, Tadej Ivanuša, Uroš Krstič in Franc Lukman. Za montažo Tjaša Ivanuša, Danilo Ivanuša in Uroš Krstič, za računalniško podporo pa Zdravko Munda – Chato.

Oddaja bo na sporedu KTV ORMOŽ v četrtek ob 21.00 uri, v petek ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.
Oddajo pa si lahko ogledate tudi na programu TELE M v nedeljo ob 14.00 uri ter v okviru programa SIP TV in PeTV.
Na ogled pa bo tudi na spletu KTV ORMOŽ (pod “oddaje”).