Najprej se odpravljamo na Jeruzalem, kjer sta županja občine Ljutomer OLGA KARBA in župan občine Ormož ALOJZ SOK minuli teden podpisala PISMO O NAMERI, ki je osnova za sodelovanje pri projektu povezave Ormoža in Ljutomera preko pohodniških in kolesarskih poti čez Jeruzalem.

S podpisa Pisma o nameri (od leve proti desni: mag.Karmen Štumberger, vodja oddelka za gospodarstvo ORMOŽ; Alojz Sok, župan občine Ormož, Olga Karba, županja občine Ljutomer, Goran Šoster, PRA Ljutomer (Foto:Karolina Putarek)

Podpis ... Alojz Sok, župan občine Ormož, Olga Karba, županja občine Ljutomer (Foto:Karolina Putarek)

sledil bo utrinek z 2. razširjene seje OO DeSus ORMOŽ, kjer bi bil prisoten tudi poslanec v Državnem zboru Franc Jurša.
Na minuli seji v Občinskega sveta Središče ob Dravi so svetniki sklenili, da bo ORLANA na obnovo morala počakati, namreč občina se naj ne bi dodatno zadolževala. Prioriteta je namreč gradnja kanalizacije, za katero občina potrebuje znatna sredstva, pa še nekaj drugih nujnejših investuicij, situacijo bo pojasnil župan Jurij Borko.
Odslej imamo tudi »Slovar severovzhodnega ormoškega govora s kratkim opisom«, avtorja Cirila VNUKA, boste izvedeli v nadaljevanju. Predstavitev Slovarja je bila minuli teden v Ormožu:
V torek je v Ormožu potekalo Območno srečanje otroških gledaliških skupin z naslovom „Igrajmo se gledališče“. Nastopilo je kar osem otroških gledaliških skupin, boste izvedeli v nadaljevanju oddaje.
Utrinki z revije:

in potem še, da je minuli petek je v Veliki Nedelji bila premiera gledališke predstave ROŽA POD KAMNOM, avtorja Antona Žumbarja. Predstavili so se člani Gledališkega kluba Osnovne šole Velika Nedelja, in znova navdušili številno občinstvo. Tudi na predstavitvi filma Kunštnih Prlekov smo bili zraven. Film nosi naslov „Med Muro in Dravo“ in predstavlja številne zanimivosti tod okrog, na katere bi bilo škoda pozabiti.

Milan Belec, predsednik Etn.društva Kunštni Prleki (Foto: Karolina Putarek)

Člani Etnografskega društva Kunštni Prleki v Ormožu (Foto:Karolina Putarek)

Med športnimi dogodki največ pozornost namenjamo rokometašem, ki so v tekmah za POKAL Slovenije osvojili 3.mesto. Po letu 2010 je to drugi bron v zgodovini ormoškega rokometnega kluba v pokalnem tekmovanju.

Oddajo sta pripravila Karolina Putarek in Uroš Krstič. Za posnetke so poskrbeli Milan Majcen,

Snemalec Milan Majcen v akciji (Foto: Karolina Putarek)

Danilo Ivanuša in Uroš Krstič. Uroš Krstič je poskrbel tudi za montažo prispevkov, za montažo oddaje in računalniško podporo pa sta poskrbela Danilo Ivanuša in Zdravko Munda – Chato.
Oddajo bo povezovala Barbara Podgorelec s frizuro Frizerskega studia FRIZI in v oblačilih modnega oblikovalca Zorana Aragovića BiteMyStyle.

Oddaja bo na programu KTV ORMOŽ nocoj (četrtek) ob 21.00, v petek ob 10.00 in 16.00 uri v soboto in nedeljo ob 18.00 uri

v nedeljo ob 14.00 uri na programu TELE M, ter v petek in nedeljo zvečer na programu SIP TV,

lahko pa si jo ogledate tudi na tej spletni strani.