Pa je za nami tudi Martinovanje, ki v Ormožu in vse povsod naokrog pomeni vrsto dogodkov. V Ormožu smo začeli z ocenjevanjem mladih vin in vin za »naj špricar«, nadaljevali z okroglo mizo o prihodnosti kmetijstva, ter z ocenjevanjem potic, minuli četrtek:
Priznanja za potice sta Hinka Hržič iz Kmetijsko svetovalne službe Ormož in Peter Pribožič iz Kmetjsko-gozdarskega zavoda Ptuj podelila na otvoritvi razstave pridnih rok, ki je v času praznovanja Martinovega v Ormožu tradicionalni dogodek. Letos je otvoritev bila še svečanjša, saj so članice Aktiva kmečkih žena Ormož praznovale 20 let delovanja in 50 let od začetkov organiziranega delovanja gospodinj na Ormoškem:
Razstava PRIDNIH ROK je bila na ogled v petek in soboto, sicer pa je na prizorišču ob Avtocentru na Hardeku oba dneva potekala tudi degustacija mladih vin, delovala je tržnica in otroške oziroma mladinske delavnice. Že v petek dopoldne pa je vrata odprl tudi sejem KOVITO. Uradna otvoritev sejma in s tem tudi Martinovanja 2015 v Ormožu je bila v petek popoldne:
Med dogodki v okviru Martinovanja je bila tudi slovesnost ob podelitvi priznanj oziroma ocen vin za »naj špricar« in mladih vin. Obenem je bila tudi otvoritev razstave likovnih in literarnih del, ki so nastala v koloniji na Maleku. Dogodek je potekal v Beli dvorani grajske pristave:
Na Martinovo soboto je bilo tudi – letos že 20 – jubilejno tekmovanje godb Slovenije v zabavnem programu za pokal Vinka Štrucla. Letos se je tekmovanja udeležilo 8 godb, ki so tekmovale v treh kategorijah. Pokale pa so – vsaka v svoji kategoriji odnesele godbe Ormož, Središče ob Dravi in Slovenske Konjice:
Tako pestro je minil minuli vikend v Ormožu, sicer pa se je kaj – v duhu Martina – dogajalo povsod naokrog, tudi v Središču ob Dravi, kjer Martinovanje pripravlja tamkajšnje Turistično društvo:
Sedaj pa še na športne terene: Tudi športniki so Martinovali, seveda – po svoje….
VABLJENI K OGLEDU ODDAJE.

Naslovna slika: Vukašin Nikolić