Svetniki Občinskega Ormož so se sestali na 12.seji. Kar nekaj pomembnih zadev je bilo potrjenih, med drugimi tudi Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o lokacijskem načrtu središča mesta ORMOŽ, boste slišali v prvem prispevku.
V nadačljevanju pa boste izvedeli, da so se predstavniki turističnih ponudnikov v občini Ormož in drugi, ki so s turizmom tod okrog kakorkoli povezani , sestali na tretjem sestanku skupne regionalne turistične destinacije. Ponudba je pestra in tudi idej je več kot dovolj za uspešnejši razvoj turizma. Nato se odpravljamo do TICa, ki ima tudi veliko vlogo in poseben delež ter določeno odgovornost v pospeševanju razvoja turizma.
Občina Ormož s partnerji je predstavila mednarodni projekt Comenius Regio, ki zajema programe Vseživljenjskega učenja. V programu sodelujeta lokalni skupnosti Ormož in Kvinnherad iz Norverške, zraven smo bili na predstavitvi v Grajski pristavi.
Tudi nekaj posnetkov Pastoralnega centra, ki ga Križniški red gradi za Ormoškim župniščem že dobiva svojo podobo, boste videli v nadaljevanju; nato pa smo se sprehodili po parku in pogledali, kako se že prebuja narava.
Dominika Cajnko iz Mihovcev pa še kar piše pesmi…… Verjetno ji bo tudi pomlad prinesla veliko novega navdiha. Obiskali smo jo v Varstveno delovnem centru v Ormožu ter bili zraven na jubilejnem koncertu Pevskega društva v Ivanjkovcih.
Pred športnimi dogodki pa bo še vest iz črne kronike: V ponedeljek se je v prostorih podjetja Jeruzalem SAT zgodil požar. Zagorelo je v garažah
Športni del oddaje prinaša pester pregled dogodkov minulih dni. Podali smo se med rokometaše, nogometaše, strelce in mojstre borilnih veščin.

Vabljeni k ogledu oddaje!