Začeli bomo s poročilom s 18.seje Občinskega sveta Ormož. Seja je bila v ponedeljek. Med pomembnejšimi točkami sta bila predloga proračuna za leti 2013 in 2014, uro pred 18.sejo ormoškega Občinskega sveta ( v ponedeljek) je opozicija oziroma Klub svetnikov Civilnega gibanja za etično in osveščeno občino Ormož Sonce Prlekije in Liste za razvoj občine Ormož sklicala novinarsko konferenco, kjer obstrukcije seje sicer niso napovedali, so pa predstavili svoje stališče do predlogov proračuna za leti 2013 in 2014, boste videli v nadaljevanju, potem pa slišali, kaj pravi podžupan Branko Šumenjak, v zvezi s poslovnikom Občinskega sveta in zavrnitvijo amandmajev.

Javni sklad za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Ormož odslej deluje na novi lokaciji. Svoje prostore imajo v ormoškem gradu, kjer smo jih obiskali;
v nadaljevanju oddaje pa se bomo spomnili na minulo Martinovanje: Martinovanje 2012 je v Ormožu potekalo 4 dni. Začelo se je v petek, zaključili pa smo ga v ponedeljek s tradicionalnim kramarskim sejmom po mestnih ulicah.
Letos so v Ormožu organizirali že 20.Martinovanje, v vseh teh letih je Martinovanje preraslo v enega izmed pomembnejših dogodkov v občini Ormož. Veliko se je dogajalo, le obiskovalcev ni bilo toliko, kot bi si jih na takšni prireditvi želeli.
Tradicionalno Martinovanje pa so imeli tudi v Središču ob Dravi. Pestro je bilo, kot po navadi …
Seveda pa Martinovo v Središču ob Dravi ne mine brez MARTINOVEGA KONCERTA, ki ga tradicionalno pripravlja tamkajšnja godba na pihala, tudi s tega koncerta si boste lahko ogledali nekaj utrinkov.

Oddaja bo na programu KTV ORMOŽ danes ( četretk)ob 21.00 uri,
jutri ob 10.00 in 16.00 uri ter v soboto in nedeljo ob 18.00 uri.

Oddaja je na ogled tudi v okviru programa Sip TV in PeTV ter na programu TELE M ob nedeljah, s pričetkom okrog 14.00 ure;
oddajo pa si lahko ogledate tudi na tej spletni strani pod “opddaje”.