Minuli petek je v Murski soboti bila slovesnost ob zaključku posodobitve, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko-Hodoš. Med prvimi potniki na električnem vlaku do Hodoša je bil tudi premier dr. Miro Cerar, boste videli v prvem prispevku.

Prostovoljno gasilsko društvo Miklavž pri Ormožu je v soboto organiziralo 2. srečanje gasilskih veteranov podravske regije. Zbralo se je 400 gasilcev iz 13 Gasilskih zvez v Podravju:

V občinah Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi imamo 41 zlatih bralcev. To so tisti osnovnošolci, ki so bralno značko osvojili v vseh devetih letih osnovne šole. Projekt vodi Medobčinska zveza društev prijatelje mladine, ki je zanje pripravila tudi zaključno slovesnost:

Sicer pa je bil čas valet. Dogodek, ki je za devetošolce velik mejnik v življenju.
Zraven smo bili na valeti v OŠ ORMOŽ:

Ormoška enota Pokrajinskega muzeja Ptuj–Ormož je minuli pripravila predstavitev ZBORNIKOV o delovanju Kulturnih društev Sveti Tomaž in Dobrava:

Pa še eno novost imajo v ormoški enoti Muzeja Ptuj Ormož: Od torka je na ogled fotografska razstava LUČKE PRIHODNOSTI, ki prinaša fotografije otrok iz prve polovice 20.stoletja:

Društvo KOČIJAŽ Loperšice je tudi letos organiziralo srečanje kočijažev in ljubiteljev konj. Letos je srečanje bilo ob Vaškem domu v Pušencih:

Skupina Pevcev ljudskih pesmi, ki deluje znotraj Kulturnega društva Obrež je letos spet pripravila »Večer z ljudskimi pevci in godci«. Letos se je poleg gostiteljev predstavilo še 12 skupin oziroma duetov:

Na koncu sledita še prispevka o dnevu ormoškega rokometa in o športni gibanici na OŠ ORMOŽ.

Vabimo vas k ogledu oddaje, nocoj ob 20.uri, v naslednjih dneh pa bo oddaja na ogled še v petek ob 10. in 16.uri, v soboto ob 18. in v nedeljo ob 11. in 18. uri.